АТЛЕТИКА - ОТВОРЕН АТЛЕТСКИ ЦЕНТАР У КРАГУJЕВЦУ

У склопу комплекса отворених градских базена, отворен jе Атлетски центар у присуству градоначелника Николе Дашића, директора Српског атлетског савеза Слободана Бранковића, члана Градског већа за спорт Предрага Стевовића, директора СПД Раднички Братислава Ураковића и  секретара АК Раднички Слободана Спасића.

 SLIKA-KRAGUJEVAC.jpg

Први пут у историjи града, Атлетски центар има атлетску стазу коjа jе проширена пешчаном jамом, чиме jе омогућено да се током зиме обавлјаjу тренажни процеси за више атлетских дисциплина. Атлетски центар коjи jе данас отворен има и комплетно опремлјену теретану, а краjем марта ће jош jедном донациjом Српског атлетског савеза добити тартан стазу за атлетски тунел.

Када видимо ове младе лјуде коjима се осмех не скида с лица, jасно нам jе да су се сви радовали отварању Атлетског центра, казао jе градоначелник Крагуjевца Никола Дашић. Спортски професионалци коjи овде раде казали су нам да имаjу велики проблем да надокнаде физичку кондициjу због тога што у зимском периоду нису могли да спроводе тренажни процес. Сада имаjу услове да читаве године без прекида могу да се баве атлетиком. Српски атлетски савез нам jе помогао и захвални смо на томе. Данас имамо прилику да чуjемо да после неколико децениjа у припадаjућоj сали за борилачке спортове поново имамо формиран џудо клуб; теретана jе заиста професионална и на високом нивоу. Наjважниjа су нам деца, а атлетика jе jедан од базичних спортова значаjан за њихов правилан развоj. Управо због тога ми вредно радимо на томе да изнађемо адекватно и квалитетно решење за изградњу атлетског стадиона, поручио jе градоначелник Дашић.

Када сам овде био пре пар месеци и када сам дошао у ову халу коjа jе тада била у грађевинским радовима, молба jе била да Српски атлетски савез помогне са реквизитима коjе данас овде имамо, како би атлетичари могли да у зимском периоду спроводе своj тренажни процес, казао jе директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић. Оно што данас видим jе прелеп атлетски тунел у коjем атлетичари могу да тренираjу и зими, што jе веома значаjно због тога што смо ми jедан од спортова коjи захтева дванаест месеци тренажног процеса. Град jе учинио велики помак и овом приликом се захвалјуjем у име свих атлетичара и клубова коjи гравитираjу и раде у Крагуjевцу на условима коjи су сада напокон онакви какви треба да буду.

Веруjем да ће Град учинити све што jе потребно и да се изгради модеран атлетски стадион на коjем ће моћи да се организуjу домаћа, али и међународна атлетска такмичења. Крагуjевац има хотелску инфраструктуру, аутопут, близу jе и Београд, тако да не постоjи ниjедан разлога да се у Крагуjевцу не одржаваjу и велика атлетска такмичења, заклјучио jе Бранковић.

Члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић jе истакао да данашњим отварањем Атлетског центра Град показуjе своjа настоjања да изградимо и обновимо. Домаћинским, поштеним и одговорним односом према градскоj имовини, желимо да оправдамо указано поверење наших грађанки и грађана.

Укупна улагања у оваj простор су преко 25 000 евра, са заjедничким средствима и донациjама Српског атлетског савеза. Након што смо започели реконструкциjу Атлетског центра, Атлетски савез Србиjе jе препознао труд Града и донирао jе веома вредну и професионалну теретану. Поред атлетске стазе коjа jе проширена пешчаном jамом, имамо и малу борилачку салу за рваче и џудисте, коjа ће се и далје опремати и где ће бити потпуно бесплатни тренинзи за сву нашу децу.

Такође, имамо опремлјен и спреман атлетски дом и надамо се да ће ово помоћи да резултати наших атлетичара буду болји. У овоj години желимо да започнемо правлјење новог атлетског стадиона и тиме на наjболји начин заокружимо атлетску инфраструктуру.

Свако бира своj траг коjи оставлја током обавлјања jавне и одговорне функциjе. Ми желимо да оставимо траг будућности, траг рада и труда, траг борбе за болји и лепши Крагуjевац, поручио jе Стевовић.

 

Tagovi

Komentari (0)