Атлтика: АТЛЕТСКИ ДРАГУЉИ ОРНИ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ

Викенд коjи jе иза нас остаће уписан златним словима у историjу српске краљице спортова. Наша земља освоjила jе две медаље на дворанском првенству Европе коjе jе одржано у Глазгову. Репрезентациjу Србиjе чинило jе укупно десет атлетичара/ки, а наjвећи успех остварен jе у дисциплини скок у даљ.

IMG_6846.jpeg

 

Поводом тога, данас jе у просториjама компаниjе Comtrade организована прослава и Конференциjа за медиjе. Присутнима се обратио председник Атлетског савеза Србиjе, Веселин Jевросимовић.

„Пре свега, задовољство ми jе да потврдим како jе протекла зимска сезона донела нови замах за домаћу атлетику. Мноштво оборених jуниорских и сениорских рекорда у дворани, као и до сада наjвише постигнутих норми за одлазак на Европски шампионат. Уз огроман таленат и рад, резултати Иване Шпановић и Страхиње Jованчевић изграђени су и захваљуjући знању њихових тренера Горана и Милорада, као и подршци њихових клубова и Атлетског савеза Србиjе. Због тога желим да се захвалим свима коjи су себе уградили у оваj велики спортски успех – и онима коjима се дивимо на атлетском терену, али и онима коjи остаjу иза завесе“.

Наша наjбоља атлетичарка свих времена, Ивана Шпановић, чланица АК Воjводина Нови Сад, jош jедном jе доказала своjу величину и другу годину за редом одбранила титулу шампионке Европе. Она jе наjдаљи скок остварила у петоj сериjи и са даљином од 6.99 метара остала на свом трону.

“Без већег оптерећења смо ушли у зимске припреме и сезону, са свега пар такмичења где сам морала да вратим оштрину и стари осећаj на великим такмичењима. Када jе почело финале видела сам да не могу да jурим резултат за коjи сам мислила да сам спремна и онда сам се окренула да изведем jедан скок коjи ће ми бити довољан да однесем победу. Била сам уверена да ћу успети. Ниjе могло никако другачиjе, сем да такмичење завршим трећи пут заредом као дворанска првакиња”, рекла jе Шпановићева на прослави Атлетског савеза у Комтреjду.

Бронзану медаљу у овоj дисциплини освоjио jе Страхиња Jованчевић, члан АК Црвена Звезда. Момак коjи jе стрпљиво чекао своj тренутак из сна, тренутак када ће заблистати и остварити своjу дугогодишњу жељу. Скоком од 8.03 метра он jе поставио нов национални рекорд, стар 20 година, и окитио се европском бронзом. 

„Све ове године сам веровао у себе као што jе веровао и моj отац, коjи ми jе уjедно и тренер. Поносим се, што сам своj наjдаљи скок у кариjери скочио башна овом наjважниjем такмичењу и кад jе то било наjпотребниjе. Нисам имао прилику да се покажем у оваквом светлу, нажалост због здравствених проблема коjе сам имао на путу до овог скока. Моjе даљине тек долазе, спреман сам за велике ствари и са нестпљењем чекам оно што предстоjи“, рекао jе Страхиња.

Званично осигурање свих наших учесника са ЕП у Глазгову било jе Сава осигурање.

 

Tagovi

Komentari (0)