АТЛЕТИКА - Армин Синанчевић постао jе вицешампион Европе

Прва медаља за Србиjу већ првог дана такмичења!!!

Невероватна борба водила се у финалу бацања кугле на Европском првенству у Минхену!!!

 armin.jpg

Армин Синанчевић водио jе од прве сериjе када jе куглу бацио 21.07 м, потом jе већ у другоj сериjи бацио jош даље и забележио хитац од 21.24 м, а онда у четвртоj сериjи уследио jе преокрет, када jе  вођство преузео такмичар из Хрватске, Филип Михаљевић са 21.53 м. Док jе друго место заузео Томаш Станек из Чешке Републике са 21.26 м, односно треће на краjу.

Армин jе узвратио и у петоj сериjи бацио jош даље – 21.39 м и повратио се на другу позициjу на коjоj jе остао до самог краjа. Он jе и у шестоj сериjи забележио исти резултат и jош jедном показао своjу вредност и невероватну форму!

„Пресрећан сам због ове сребрне медаље, дан jе кренуо jако добро. Вечерас у финалу се водила права борба у бацању кугле, дали смо све од себе да овоj дивноj публици прикажемо наjбоље бацаче кугле у Европи и мислим да смо и успели у томе“, рекао jе нови вицешампион Европе, Армин Синанчевић.

Асмир Колашинац такође jе заузео феномално осмо место у Европи резултатом 20.15 м.

„Нисам незадовољан, остаjе жал за можда мало бољим резултатом, али специфично jе било код овог такмичења што су уjутру биле квалификациjе, а увече одмах финале, па се технички неке ствари нису одвиле како треба, али своj циљ сам остварио. Жеља ми jе била да будем међу првих осам, тако да сам то успео да испуним и идемо даље. Честитке Армину на сjаjном резултатом, заиста невероватан успех“, рекао jе наш Аско.

Tagovi

Komentari (0)