АТЛЕТИКА - ОДРЖАН КУП СРБИJЕ У БАЦАЊИМА У БЕОГРАДУ

КУП у бацањима за стариjе jуниоре и jуниорке и стариjе пионире и пионирке одржан jе у недељу, 19. марта у Београду. На такмичењу jе учествовало преко 170 атлетичара из 30 атлетских клубова.

 DSC_0574-scaled.jpg

Наjзапажениjи резултат остварио jе Насер Ђелиjи из АК Топ Jумп коjи jе куглу бацио 15.63 м и победио са 2 метра предности у односу на другопласираног такмичара.

Док jе у стариjе jуниорскоj конкуренциjи у бацању кугле победио Стефан Jованов из АК Црвена Звезда са 15.34 м.

Филип Чарнописки из АК Сирмиум убедљиво jе победио у дисциплини бацање диска, резултатом 49.07 м.

У дисциплини бацање кладива за стариjе jуниоре Jован Миливоjевић из Ак Воjводина Нови Сад, надмашио jе своjу конкуренциjи за чак 19 метара, остваривши резултат од 54.18 м.

Код стариjих jуниорки у бацању кугле победила jе Милица Стоjков из АК Топ Jумп са 13.21 м, док jе у кладиву добар резултат постигла Мина Амиџић из АК Црвена Звезда резултатом 47.32 м.

Адриана Вилагош (АК Сента) победила jе у бацању копља за стариjе jуниорке хицем од 57.92 м из друге сериjе.

Победник КУП-а Србиjе у бацачким дисциплинама код стариjих jуниора jе Атлетски клуб Воjводина Нови Сад, а код стариjих jуниорки jе Атлетски клуб Борац са Клисе, Нови Сад.

Победник КУП-а у бацачким дисциплинама код стариjих пионира jе Атлетски клуб Воjводина Нови Сад, а код стариjих пионирки jе Атлетски клуб Елит, Смедеревска Паланка.

Сава осигурање jе званично осигурање Српског атлетског савеза.

Следеће суботе, 25. марта 2023. године очекуjе нас КУП Србиjе у бацањима за сениоре/ке и млађе jуниоре/ке и трка на 10.000 м на стази.

 

Tagovi

Komentari (0)