Атлетика у основним школама

У просториjама Министарства просвете, науке и технолошког развоjа данас jе потписан протокол о сарадњи између поменуте иституциjе, Атлетског савеза Србиjе и стручног спортског удружења “Српског савез професора физичког васпитања и спорта”.

Veselin Jevrosimovic Mladen Sarcevic foto Nikola Tomic (15)-min.JPGФото: Никола Томић

Уговор jе потписао Министар просвете, Младен Шарчевић, председник АСС, Веселин Jевросимовић и председник спортског удружења, др Мирослав Марковић. 

Овим протоколом Атлетика ће се као базични спорт налазити међу изборним предметима у основним сколама од првог до четвртог разреда у целоj Србиjи. Деца ће бити упозната са атлетским дисциплинама и биће им омогућено да на иновативан начин откриjу спринт, издржљивост у трчању, скакање, бацање...

Veselin Jevrosimovic Mladen Sarcevic foto Nikola Tomic (29)-min.JPGФото: Никола Томић

Атлетске игре пружиће деци и ученицима могућност да искористе предности бављења спортом и тиме допринесу развиjању здравих животних стилова, свести о важности сопственог здравља.

План jе да оваj програм заживи до Светског првенства у дворани 2022.године Наставници физичке културе проћиће кратку обуку  како би се оваj проjекат што боље реализовао. 

Tagovi

Komentari (0)