Атлетика: ТЕЛЕНОР ГЕНЕРАЛНИ СПОНЗОР АТЛЕТСКОГ САВЕЗА СРБИJЕ

12. септембар 2019. - Компаниjа Теленор нови jе генерални спонзор Атлетског савеза Србиjе (АСС). Уговор коjи ће траjати три године потписали су данас Веселин Jевросимовић, председникАтлетског савеза Србиjе и Саша Филиповић, извршни комерциjални директор Теленора у Србиjи. Уз генерално спонзорство, Теленор ће подржати и проjекат АСС-а „Брзином до звезда“ коjи за циљ има развоj и промоциjу атлетике и спортског начина живота међу децом у 400 школа у Србиjи.

 

 Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor Telenora  i Veselin Jevrosimović, predsednik ASS-a 2.jpg

“Као институциjа коjа траjе више од 70 година, поносни смо што jе jедна велика компаниjа као што jе Теленор увидела вредности коjе поседуjемо. Надамо се да ћемо у наредном олимпиjском циклусу, заjеднички, створити нову генерациjу коjа ће осваjати медаље на великим такмичењима, и што jе jош важниjе, да ћемо кроз проjекат „Брзином до Звезда“ усмерити младе да се баве спортом“, каже Веселин Jевросимовић, председник АСС-а.

Саша Филиповић, извршни комерциjални директор Теленора у Србиjи рекао jе да досадашњи успеси српских атлетичара говоре о изузетном труду, таленту и посвећености, али и професионалности и стручности Атлетског савеза коjи стоjи иза њих.

„Имаjући у виду броj освоjених медаља српских атлетичара, укључуjући и оне на европским и светским шампионатима, част нам jе што смо постали званични партнер Атлетског савеза и подршка будућим успесима. Jош важниjу улогу видимо у стварању будућих шампиона кроз проjекат „Брзином до звезда“ коjи jе усмерен на развоj атлетике и усваjање спортског начина живота међу децом“, каже Филиповић.  

Проjекат „Брзином до звезда“обухватиће 120 хиљада деце, узраста девет и 10 година, из 400 школа са териториjе шест региона Републике Србиjе, укључуjући и 17 београдских општина. Кроз организовање предквалификационих трка за избор наjбржих осам девоjчица и дечака из сваке школе, затим и општине и града, промовисаће се атлетика као базична спортска дисциплина, поспешивати активни начин живота и бављење спортом код деце оба пола, и развиjати атлетски клубови широм Србиjе. Трка супер финала наjбржих дечака и девоjчица одржаће се у jуну 2020. године у Београду, као саставни део већег атлетског такмичења, након чега следи и jулски атлетски камп.

На свечаноj церемониjи потписивања уговора, Jевросимовић jе Филиповићу поклонио дрес у коjим ће српски атлетичари наступати на предстоjећем светском првенству коjе се одиграва краjем септембра у Дохи.

 

Контакти:

 

  • Мариjа Вуjанић, Директор Комуникациjа и одрживог развоjа, Теленор, vujanic@telenor.rs

 

Tagovi

Komentari (0)