Атлетика: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО БЕЗ ИВАНЕ, СЛЕДИ ПЕРИОД РЕХАБИЛИТАЦИJЕ И ОПОРАВКА

Наjбоља српска атлетичарка повредила се током наступа на митингу у Берлину, а после обављених прегледа потврђено jе да Шпановићева неће учествовати на финалу Диjамантске Лиге, као ни на Светском првенству у Дохи.

 

MG_2453.jpg

„Повреда jе довољно озбиљна да  спречава Ивану да наступи на светском првенству. Потребно jе 3-5 недеља да се мишић регенерише и оjача, тако да ће се Ивана у наредном приоду посветити рехабилитациjи и након тога кренути са припремама за наредну сезону“ – изjавио jе доктор Jован Ђуровић.

„Повреда се десила неочекивано и без обзира на озбиљност повреде, психички ми jе, колико jе то могуће, лакше пала чињеница да се то десило на овом митингу, а не на шампионату, као сто jе био случаj са ахиловом тетивом прошле године на европском првенству. Ово jе дефинитивно била година изазова за мене, те се окрећем рехабилитациjи и одмору. Желим да се потпуно опоравим и фокусирам на оно наjважниjе, а то су Олимпиjске Игре у Токиу” – саопштила jе Ивана.

Веруjемо да jе ово само jош jедан од тешких тренутака са коjима ће се Ивана изборити као победник на краjу. Подсетимо, само 6 месеци после драматичног наступа на светском првенству у Лондону, Шпановићева jе постала светска дворанска првакиња, а на првом такмичењу после повреде прошле године у Берлину, српска атлетичарка jе одбранила титулу европске дворанске шампионке трећи пут за редом, и на таj начин се изjедначила са легендом Хаjке Дрекслер.

„Први циљ за ову 2019.годину Ивана jе успешно остварила, одбранила jе титулу европске дворанске првакиње. Летња сезона била jе посвећена само jедном такмичењу, светском првенству. Нажалост, овакве ствари се дешаваjу, следи период опоравка и веруjем да ће Ивана, већ половином октобра, и физички и психички бити спремна за нове изазове, за олимпиjске изазове“ – додао jе тренер Обрадовић.

 

 

Tagovi

Komentari (0)