Атлетика: Млађи сениори амбициозни пред ЕП У23

Европско првенство за млађе сениоре/ке jе такмичење у ком право учешћа имаjу атлетичари и атлетичарке до 23.године. Наша земља ће на поменутом такмичењу имати 11 представника, шест у женскоj конкуренциjи и пет у мушкоj. Милица Гардашевић и Сара Лукић скакаће у даљ, Ања Лукић и Милица Емини трчаће на 100м препоне, Мариjа Стоjадиновић скакаће троскок и Зорана Груjић ће трчати на 3000м стипл. Елзан Бибић трчаће на 1500м и 5000м, Jасмин Халили скакаће у вис, Богдан Здравковић и Вељко Недељковић бацаће куглу и Алекса Киjановић ће трчати на 100м.

 

IMG_1938.jpeg 

Првенство Европе У23 одржаће се у Шведском граду, Jевле од 11. до 14. jула, а приjављено jе 1105 учесника, 597 у мушкоj и 508 у женскоj конкуренциjи из 50 земаља старог континентна.

Први наш репрезентативац коjи ће пробити лед биће Алекса Киjановић пулен тренера Станоjа Бурлића, коjи ће  квалификациjе на 100м имати 11.jула од 10.45 h. Киjановић се за ово такмичење припремао на Кипру, а његов наjбољи резултат jе 10.55 s, коjи jе истрчао ове године.

“Jако сам срећан сто учествуjем на овако великом такмичењу. Конкуренциjа ће бити изузетно jака сто jе указивала и сама норма у моjоj дисциплини. Искрено, веруjем да уз добру трку могу да истрчим изузетно вредан резултат. Имао сам проблем са повредом на почетку сезоне и форму сам темпирао баш за ЕП У23. Надам се да ћу растерећен ући у трку и дати своj максимум”, рекао jе Киjановић, члан АК Партизан 1945.

Одмах након њега, првог дана ће могућност да уђу у финале имати  наши бацачи кугле, Богдан Здравковић И Вељко Недељковић од 11. маjа, Богдан jе завршне припреме обавио у Новом Пазару, док се Вељко припремао у Београду, а пре тога су предсезонске припреме обавили у Сремскоj Митровици.

“Веома jе jака конкуренциjа, надам се да ћу ући у финале ка томе тежим”, рекао jе Богдан Здравковић , члан АК Власотинце коме jе лични рекорд 18.02 m, а његов тренер jе Милош Митов.

Атлетичар атлетског клуба Црвена Звезда, Вељко Недељковић има лични од 17.31 m.

“Много ми jе драго што ћу представљати своjу земљу на првенству Европе за млађе сениоре. Ово првенство  неће бити прво велико такмичење за мене, тако да знам шта ме чека и спреман сам и психички и физички. Као И сваки пут до сада борићу се да бацим нови лични резултат. Улазак у финале ће захтевати велики резултат, али пошто претходни део сезоне ниjе био наjславниjи очекуjем да будем наjбољи кад то наjвише буде требало. Jедва чекам да изађем на бацалиште и покажем све за шта сам се спремао до сада”, рекао Недељковић, кога тренира Драган Перић.

 

Атлетичар Атлетског клуба Нови Пазар, Елзан Бибић успео jе да испуни две норме за ЕП У23 и то на 1500 m и 5000 m. Његов тренер jе Рифат Зилкић, а они су изабрали планинске делове за припреме: Златибор и Копаоник.

Бибићев лични рекорд на 1500 m jе 3:37,79, а он ће прилику да га поправи имати већ првог дана такмичење од 19х.

“Припреме су прошле по плану. Оно што jе занимљиво код мог наступа на овом такмичењу jе то што ћу трчати две трке, а финала ми се поклапаjу исти дан, са разликом од само два сата. Одлазим у Шведску спреман и здрав  и очекуjем борбу за висок пласман”, рекао jе Бибић.

Њему ће финале на 1500 m бити трећег дана такмичења 13. jула, као и трка на 5000 m коjа га очекуjе у 20.05 h. Његов наjбољи резултат на 5000 m jе 13:34,99.

Jасмин Халили jе члан АК Црвена Звезда, а тренира га Стеван Груjић. Његов лични рекорд jе 2.18 m коjи jе остварио пре две године.

“На Европско првенство одлазим спреман и са великим амбициjама, надам се што бољем резултату и пласману”, рекао jе Халили коjи се за ово такмичење спремао на Криту.

Скок у вис на програму jе трећег дана такмичења, 13.jула од 10.30 h.

Tagovi

Komentari (0)