Атлетика: Млађе сениорке у походу на медаље

Наша репрезентациjа jуче jе кренула пут Jевлеа,  средишњем делу Шведске и Скандинавског полуострва. Од главног града, Штокхолма удаљен jе 175км северно. Оваj град ће наредна три дана бити домаћин Европског шампионата за млађе сениоре/ке. Лепшу половину представљаће 6 атлетичарки коjе су отишле са зељом да пруже своj максимум.

 

ASS_Instagram 1080x1080_zenska-01.png

 

Првог дана Европског првенства за млађе сениоре/ке, на старту трке  100м препоне, поjавиће се Ања Лукић и Милица Емини.

Ања Лукић, чланица атлетског клуба Црвена Звезда и пуленка тренера Слободана Стоjића, jе своjим личним рекордом од 13.57 изборила место у репрезентациjи Србиjи. Ања ће трчати у петоj квалификационоj групи од 16.48х. Она се за ову сезону спремала на припремама на Криту.

“Према листама приjављених, конкуренциjа jе веома jака што ме додатно мотивише да дам своj максимум. Иако на досадашњим такмичењима нисам испунила све што смо планирали тренер и jа, мислим да сам спремна за предстоjеце Европско првенство. Очекуjем добар резултат и пласман”, рекла jе Лукићева.

Милица Емини има наjбољи резултат од 13.74 секунде, њега jе успела да оствари заjедно са тренером Феђом Камасиjем. Милица ће трчати у трећоj квалификационоj групи од 16.34х. У полуфинале пролазе прве четири такмичарке из сваке групе И четири наjбрже по резултату.

“Ове године сам несто раниjе поцела припреме за мађе сениорско Европско Првенство и доста сам забовољна тренинзима коjе сам до сад урадила. Сто се тиче  такмичења надам се личном рекорду и проласку у полуфинале , а после ста буде бице. Свака трка jе трка за себе и никад се не зна ста мозе да се деси” , рекла jе Милица, чланица АК Воjводина Нови Сад.

Као И у претходноj дисциплини, тако ћемо И у скоку у даљ на залетишту гледати две наше такмичарке, Милицу Гардашевић И Сару Лукић.

Милица Гардашевић чланица jе АК Воjводина Нови Сад И заjедно са своjим тренером Марко Милинковим постигла jе већ до сада огроман успех, када jе постала шампионка Европе у jуниорскоj конкуренциjи. Миличин лични рекорд jе 6.64м, а она се за ову сезону припремала на Криту, као И Сара Лукић.

“Очекуjем борбу за висок пласман, И скокове преко 6.50м”, била jе кратка Гардашевићка.

Сара Лукић ове године показала jе велики напредак, када jе на неколико такмичења имала даљине преко 6 метара, а њен наjдаљи скок jе 6.25м. Она jе чланица Атлетског клуба Црвена Звезда, а тренира jе Слободан Стоjић.

“Драго ми jе сто сам ове сезоне на време испунила норму. Задовољна сам досадашњим резултатима и jедва чекам да скачем на Европском првенству где очекуjем и нови лични рекорд”, рекла jе Сара.

Скок у даљ на програму jе трећег дана првенства, 13.jула од 12.20х.

Првог дана од 19.05х, ће на залетиште у дисциплини троскок изаћи Мариjа Стоjадиновић. Мариjа се налази у АК Вожд, а њен тренер jе Љубиша Гаjић.

 “Моjа очекивања су да на ЕП скочим своj лични рекорд,а самим тим ако то будем испунила имам шансе да уђем у финале. Лични рекорд ми jе 12,95м и надам се да ћу коначно ове године прескочити 13 метара. Ако то будем испунила бићу презадовољна”, рекла jе Мариjа.

Jош jедна чланица Ак Воjводина Нови Сад, изборила jе своjе место у репрезентациjи Србиjе на 3000м стипл. Зорана Груjић трчаће 11.jула у првоj квалификационоj групи од 17.55х. У финале пролазе првих пет такмичарки из сваке групе И пет наjбржих по резултату.

 “Имала сам одлицну сезону у у Америци на 3000 стипл иако сам нова у дисциплини циљ ми jе финале и дацу све од себе да успесно представљам своjу земљу”, рекла jе пуленка тренера Драгане Ђорђевић.

Саjт такмичења: хттпс://www.гавле2019.цом/.

Стартне листе: хттпс://www.еуропеан-атхлетицс.орг/цомпетитионс/еуропеан-атхлетицс-у23-цхампионсхипс/2019/сцхедулес-ресултс/.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести