Атлетика: Ивана Шпановић се спрема за “хет трик”

 Screen Shot 2018-11-20 at 3.05.24 PM.png 

Након што jе морала да одустане са ЕП у Берлину коjе jе одржано овог августа, због повреде, наша наjбоља атлетичарка Ивана Шпановић, увелико се спрема за зимски део такмичења.

У току наредне године 2019. очекуjу jе два велика такмичења, а то jе Европско првенство у дворани коjе ће се одржати у марту у Гласгоwу и Светско првенство на отвореном у Дохи.

Screen Shot 2018-11-20 at 3.03.54 PM.png

 

Како се наводи у саопштењу Европске атлетске федерациjе, Ивана ће овог марта бранити титулу европске шампионке по трећи пут, за редом. Уколико буде успела у томе, она ће постати друга жена у историjи коjоj jе то пошло за руком, и кренуће стопама Хеике Дрецхслер коjа jе то успела да уради у периоду од 1986 до 1988 године, jош када су се првенства организовала сваке зиме.

Наjбољи резултат у дворани, Ивана Шпановић остварила jе у Београду на Европском дворанском првенству коjе jе одржано прошле године, када jе скочила сjаjних  7.24 метара, и тако постала трећа наjбоља даљашица свих времена. 

Целу вест можете пронаћи на саjту ЕА: http://www.european-athletics.org/news/article=spanovic-plotting-hat-trick-european-indoor-long-jump-titles/index.html .

 

 

Tagovi

Komentari (0)