Атлетика: Интервjу са Теодором Симовић

Како на тебе утиче карантин?

-Што се мене тиче, осим што сам морала да коригуjем термине тренинга, све остало ми jе мање више исто. Моj живот спортисте jе сличан у овом карантину, ниjе се ту ништа пуно променило. Тешко jе jер се десило ођедном И сви су “преко ноћи” морали да промене своjе навике.

594ae765-d38a-44c2-9b4e-94886b666347-min.jpeg 

Како си се осећала када си сазнала да су Олимпиjске игре одложене за следећу годину? 

-Моjе маратонске припреме су се наставиле након Сербиа маратхон - а скоро пет месеци. План jе био да трчим неки маратон у априлу, али пошто су сви отказани, нисам имала прилику да истрчим ниjедан. Када су се отказале Олимпиjске игре, у jедну руку ми jе лакнуло, jер сам добила на времену да ипак краjем године истрчим неки маратон. Без обзира на то што су сви, па И jа, много радили на припремном периоду, сматрам да jе то наjбоља могућа опциjа.

Шта радиш у току jедног карантинског дана? Неки савет за друге људе? 

-Моj дан  у карантину подређен jе тренингу. Све остале обавезе коjе имам морам да уклопим до 17 х - На тренинг идем већином ван града, где jе има мало људи, избегавам гужву, а онда након 17 х имам времена за све оно што сам одлучила да надокнадим И за шта пре нисам имала времена. Добро ми jе дошло да спремим неке испите коjи су ми jош остали, почела сам да учим чак и шпански jезик  и доста сам посветила пажњу читању, тако да сам се потрудила да себи учиним дан занимљивим. Увече радим неке вежбе за коjе немам времена на тренингу. Моj савет jе да људи у свему траже нешто позитивно. 

Шта jе то што ти даjе мотивациjу у спорту? 

-Искрено, jа мотивациjу налазим у свему, чак и кад се деси нешто лоше мотивише ме да будем боља, да радим боље, да трчим боље. 

 

Да ли си почела да размишљаш о животу након атлетике? 

-Jа увек размишљам о животу након атлетике, заправо после професионалног трчања. Атлетика jе моj живот, а jа сам  усмерена да увек и после своjе кариjере будем у том свету трчања или генерално у спорту. Волела би да наставим са школовањем упоредо док траjе моjа кариjера, можда кроз неку годину и да се остварим у улози маjке,  где бих имала jош времена након тога да се бавим трчањем, а када би дефинитивно дошло до тог неког краjа, надам се да би за мене имало места да радим нешто што има везе са атлетиком.

 

Шта jе прво што ћеш урадити кад се укине ванредно стање?

-Прво што ћу урадити jе да одем на неки одмор. Сама ситуациjа ми jе некако више створила психички замор, тако да би ми добро дошла промена средине на пар дана. Никад више нисам провела времена у кући, што jе донекле добро, али заштитила сам се.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести