Атлетика: Интервjу са Страхињом Jованчевић

Како на тебе утиче оваj карантин?

- Па на почетку jе утицао у сваком смислу, пре свега ментално па онда физички, али онда сам се "пресабрао" и почео да живим у складу са околностима. Не кажу за џабе, жив се човек на све навикне. 

 22825870-e22c-4799-8097-f99d41fd1a36-min.jpeg

Како си се осећао када си сазнао да су Олимпиjске игре одложене за следећу годину? 

- Олимпиjске игре су нешто посебно, то ниjе само такмичење, то jе сан, то jе историjа, то jе стил и филозофиjа живота. Озбиљна jе ствар кад се тако нешто одложи, али срећа jе ипак да нису отказане. С обзиром да нисам имао норму искрен да будем ниjе ме то толико разочарало то померање ОИ, више ме jе нпр. разочарало што се норме неће важити ако их остваримо овог лета.

 

Шта радиш у току jедног карантинског дана? Неки савет за друге људе? 

- Спремам разна jела, уживам и експериментишем у кухињи. Радим обавезно импровизоване тренинге. Саветуjем људима да направе неку своjу нову рутину, jер она jе jако важна. Иако смо сви у своjим домовима, ми нисмо више и у своjим комфорним зонама, зато морамо да пронађемо неку нову зону и неке нове рутине и да их се држимо.

 

Шта jе то што ти даjе мотивациjу у спорту? 

- Генерално: упех, срећа, радост људи око мене, и наjважниjе љубав и страст према спорту; а специфично мотивациjу ми доносе велика такмичења, она ми даjу смисао и циљ моjих тренинга.

 

Коjе такмичење jе имало наjвећи утицаj на твоjу кариjеру?

- Дефинитивно, ЕП у Glasgow-у 2019. Споменуо бих и IAAF World Challenge у Загребу где сам jош 2014. имао први пут прилике да наступам са наjвећим звездама светске атлетике.

 

Да ли си почео да размисљас о зивоту након атлетике? 

- Увек имам паралелно живот поред атлетике. Обзиром да сам апсолвент Економског факултета у Београду очекуjем да ће ми кариjера ићи у смеру те бранше после атлетске кариjере, али сад не размишљам много о животу након атлетике, jер овде jе jош увек лепо. 

 

Шта jе прво што ћеш урадити кад се укине ванредно стање?

- Да одем да истрчим на атлетскоj стази неке опаке деонице (коjе иначе уопште не волим), а наjвише бих волео да то баш буде на неким припремама.

 

Tagovi

Komentari (0)