Атлетика: Бронзани двоjац стигао у Србиjу

Српски атлетичари постигли су велики успех на Првенству Европе за млађе сениоре/ке коjе jе одржано од 11. до 14. jула у Шведскоj. Нашу репрезентациjу чинило jе 11 такмичара, пет атлетичара и шест атлетичарки.

IMG_6412 copy.JPG

Данас jе у просториjама Атлетске дворане на Бањици тим поводом одржана Конференциjа за медиjе коjоj су присуствовали сви учесници овог шампионата.

После освоjене jуниорске златне медаље на Првенству Европе у Гросету 2017. године, Милица Гардашевић освоjила jе бронзану медаљу скоком од 6.43 метара у конкуренциjи такмичарки до 23. године.

IMG_6383 copy.JPG

„Наравно да сам задовољна пласманом и резултатом, иако сматрам да сам могла боље. Увек може боље. Што се тиче самог такмичења екипа jе била сjаjна и имала сам одличну подршку. Нажалост имала сам мањих проблема са зглобом, због чега ниjе дошло до новог личног рекорда за коjи сам спремна, али настављамо даље сезону“, рекла jе Гардашевићка.

IMG_6425 copy.JPG

Њен тренер, Марко Милинков истакао jе како jе поносан на своjу пуленку и како jе оваj резултат био очекиван.

„Конкуренциjа jе била изузетно jака, али наш циљ jе остварен, а то jе медаља. Ниjе било лако, околности на такмичењу нам нису ишле на руку, али сам пресрећан како се она изборила са свим тим“, рекао jе Милинков.

IMG_6391 copy.JPG

Елзан Бибић jе у драматичноj завршници трке на 1500м, заузео треће место резултатом 3:50,90. Њему jе сребро измакло из руке за само jедну стотинку а два дана након овог остварења он каже да jе задовољан бронзом упркос томе.

„Иако након трке у суботу нисам одмах био задовољан бронзом, сада jесам. Трка се ниjе одвиjала онако како сам планирао, на почетку jе била jако спора, па сам jа морао да поведем и убрзам. Желео бих да се захвалим Атлетском савезу Србиjе и целом тиму коjи jе уз мене, и коjи ме подржава да правим добре резултате, а jа ћу им се одужити медаљама“, рекао jе Бибић.

IMG_6380 copy.JPG

Рифат Зилкић открио нам jе да су у jедном тренутку са трибина помислили да jе остао без иjедне медаље: „Након квалитетно одрађених припрема, отишли смо спремни на ЕП У23, са великим амбициjама. Трка jе кренула веома веома споро и све оно што смо планирали пре тога „бачено jе у воду“. Тада сам помислио, овде jе све могуће. Нама се са jедне позициjе учинило да jе остао без медаље, потом jе на семафору у jедном моменту био други, а затим ипак трећи. Ова трка jе jедна велика поука за нас, и у оваквим дисциплинама трчи се на пласман, а не на резултат. Ово jе моjа 25та медаља са великих европских и светских такмичења у свим узрасним категориjама, осим у оноj наjвећоj – сениорскоj, тако да се надам, да ће ускоро и jедна таква бити у мом власништву“.

Селектор Един Зуковић наjавио jе да нас до краjа сезоне очекуjе Првенство Европе за jуниоре/ке, затим ЕYОФ, па  Екипно сениорско првенство и краjем септембра Првенство света у Дохи.

Tagovi

Komentari (0)