Атлетика: Бибић у финалу

Српски атлетичар Елзан Бибић успео jе да избори своjе место у финалу Европског првенства за млађе сениоре/ке. Он jе трку на 1500m истрчао за 3:47,61 минут и победио у своjоj групи, док jе у укупном пласману његов резултат осми.

 elzan bibic.jpg

„Задовољан сам квалификациjама и трком коjу сам истрчао. Циљ нам jе био да обезбедим финале високим пласманом и у томе сам успео“, рекао jе Бибић.

 

Финале у овоj дисциплини на програму jе у суботу у 18.20х. Исти дан Бибић ће трчати и на 5000m у 20.05h.

 

Алекса Киjановић завршио jе своjе учешће на овом шампионату, повредом у полуфиналноj трци на 100м. Иако jе кренуло све jако добро, и чинило се да ће Алекса успети да буде међу прва три такмичара у своjоj групи, он jе 10м пред краj морао да одустане због jаког бола у нози.

 zorana grujic.jpeg

Зорана Груjић заузела jе 18.место на 3000m стипл резултатом 10:29,12.

 

„Драго ми jе што сам изборила своjе место да се нађем у репрезентациjи Србиjе за ово такмичење, али нажалост нисам успела да дођем до бољег пласмана“, рекла jе Зорана.

 Marija stojadinovc.jpeg

Мариjа Стоjадиновић била jе 16-та у троскоку, а њен наjдаљи скок jе 12.53m.

 

„Жао ми jе што нисам успела да скочим нови лични рекорд. Имали смо само три скока као могућност да се пласирамо у финале, а jа наjбоље скачем у петоj и шестоj сериjи. Надам се да ћу на неком наредном такмичењу успети да скочим боље“, рекла jе Мариjа.

 

Другог дана такмичења очекуjу нас полуфиналне трке на 100м препоне у коjима ће трчати Емини Милица у другоj квалификационоj групи у 16.06h и Ања Лукић коjа ће трчати у трећоj у 16.12h.

Tagovi

Komentari (0)