Атлетика: Бибић са медаље на медаљу – засиjало европско сребро

У просториjама Атлетске дворане на Бањици данас jе одржана Конференциjа за медиjе поводом jош jедног сjаjног успеха нашег атлетичара. Елзан Бибић jе пре само два дана освоjио сребрну медаљу у трци на 8км на Првенству Европе у кросу у конкуренциjи такмичара до 23. године.

 IMG_8431.jpg

Испред Атлетског савеза Србиjе присутне jе поздравио председник, Веселин Jевросимовић: “Као председник АСС у моjе лично име и у име АСС, желим да честитам Елзану и његовом тренеру Рифату на овом изванредном успеху за српску атлетику. Ово jе наша седма медаља са пет европских првенстава у 2019.години. Изузетан краj jош jедне успешне атлетске сезоне”.

Jедан од наjзаслужниjих људи за Бибићев успех jе његов тренер Рифат Зилкић.

“Припреме за оваj крос биле су изузетно дуге. Jедно шест-седам момака jе имало бољи лични резултат од Елзана. Отишли смо са амбициjом да освоjимо медаљу И успели смо. Бибић jе сам режирао борбу И био на челу трке скоро све време. Оно што jе наjбитниjе, у суровоj бици са француским такмичарем, коjи jе био двоструки првак Европе и претио Бибићу, Елзан му jе пружио снажан отпор и ова сребрна медаља jе за мене као златна. Ово jе путоказ да смо на добром путу, да Елзан Бибић избори наступ на Светском дворанском првенству у Кини и на Олимпиjским играма”, рекао jе Зилкић.

Елзан Бибић истиче да тек очекуjе квалитетне резултате у наредном периоду и нада се да ће изборити наступ на дворанском првенству Света у Кини, као и на Олимпиjским играма у Токиjу.

 

Први пут сам трчао крос Европе на 8 км, знао сам да сам спреман, иако сам био међу наjмлађима. Имао сам велику конкуренциjу и стаза jе била тешка. Сваки крос трчим у свом стилу и трудим се да од самог старта кренем у jаком ритму. Задовољан сам оствареним успехом, ово jе круна моjе сезоне.

Прошлу сам затворио бронзом, ову сребром, надам се следећу годину златном. Следеће што ме чека су дворански митинзи“, рекао jе Бибић.

Tagovi

Komentari (0)