Атлетика: Балкан Гала у Врњачкоj Бањи

Балканска атлетска федерациjе jе по девети пут прогласила наjбоље атлетичаре/ке, међу своjим редовима, а домаћин свечаности био jе Атлетски савез Србиjе и град Врњачка Бања. 

 FOTO ASS.JPG

Фото: АСС

Само неколико дана након добиjања организациjе Светског првенства у дворани 2022. у Хотелу “Тонанти” организована jе Балкан Гала са водећим људима из 21 земље чланице федерациjе. 

 

Пре почетка званичне доделе награда обратио се председник Атлетског савеза Србиjе, Веселин Jевросимовић:

 

“Срећан сам што испред Атлетског савеза Србиjе могу да вас угостим на додели награда наjбољим атлетичарима Балкана. Желим да се захвалим свима коjи су себе уградили у ове спортске успехе – овде присутним гостима, такмичарима, тренерима, спортским радницима и уопште, приjатељима атлетике, и онима коjима се дивимо на атлетском терену, али и онима коjи често остаjу иза завесе.  Такође, користим ову jединствену прилику да изразим велику радост због добиjања организациjе наjвећег дворанског атлетског догађаjа на свету 2022. године. Функциjа председника jедног од наjуспешниjих спортских савеза у Србиjи увек представља изузетну част, али наш наjновиjи успех доноси ми jош jедну привилегиjу: осећаj неизмерног поноса. Ово вече искористићемо да се опустимо и уживамо у своjим успесима, а већ од сутра, све атлетичаре и спортске раднике Балкана чека много посла. Али ми смо увек спремни да покажемо оно у чему смо наjбољи – вредан рад, знање, упорност, визиjу, позитивну енергиjу, отвореност за нове идеjе и непоколебљивост у достизању циљева.

Jер, циљеви су високо, а на нама jе да непрестано подижемо лествицу”.

 

За наjбољу атлетичарку Балкана награду jе добила бугарска атлетичарка Ивет Лалова. За наjбољег атлетичара Балкана одабран jе Амел Тука из Босне и Херцеговине.

 

Поред њих двоjе награде су добили и украjинска атлетичарка Yaroslava Mahuchikh и бугарски атлетичар Валентин Андреев за младе звезде у успону. 

 

Tagovi

Komentari (0)