Атлетика: Ања Лукић, Милица Емини и Алекса Киjановић до полуфинала на ЕП У23

Данас jе први дан Европског првенство за млађе сениоре/ке коjе се одржава у Шведскоj. Нашу репрезентациjу представља укупно 11 такмичара, од чега jе њих петоро већ такмичило, а до краjа дана очекуjе се наступ jош троjе њих. Вељко Недељковић бацио jе куглу 17.18м и заузео 17. место у укупном пласману у квалификациjама. Нажалост то ниjе било довољно за пролазак у финале. „Дао сам све од себе, али ниjе било довољно за пролазак даље“, рекао jе Вељко.

Богдан Здравковић завршио jе своjе такмичење у квалификациjама бацања кугле на 19.место резултатом 17.13м. „Такмичење jе било супер, надао сам се бољем резултату, али нисам успео. Jедно велико искуство за мене“, рекао jе Богдан.

 ALEKSA KIJANOVIC.jpeg

Алекса Киjановић успео jе да дође до полуфиналне трке на 100м, коjа га очекуjе данас поподне. Он jе jутрос у квалификациjама, заузео четврто место у своjоj групи резултатом10.95с.

 MILICA EMINI.jpeg

Милица Емини била jе пета у своjоj квалификационоj групи на 100м препоне резултатом 14.30с. У укупном пласману она се нашла на 23.месту, док jе 24 такмичарки пролазило у полуфинале.

„Нисам истрчала онако како сам очекивала, али шта jе ту jе. Прошла сам у полуфинале, а тамо jе све могуће“, рекла jе Милица.

 

ANJA LUKIC.jpeg

Ања Лукић трчала jе у петоj групи на 100м препоне и као четвртопласирана успела да дође до полуфинала ове дисциплине. Она jе трку истрчала за 14.14с. Полуфинале jе на програму сутра, 12.07. од 16х. 

„Задовољна сам проласком у полуфинале, очекивала сам бољи резултат, али с обзиром на то да jе ветар jак и ово jе добро“, рекла jе Ања.

До краjа првог дана очекуjе нас трка на 3000м стипл у коjоj ћемо гледати Зорану Груjић од 17.55х. Полуфинална трка на 100м, у коjоj ће трчати Алекса Киjановић у 18.30х. Квалификациона трка на 1500м, Елзан Бибић у 19х и троскок од 19.05х – Мариjа Стоjадиновић.

Tagovi

Komentari (0)