Атлетика: Отворене пријаве на 1. Serbia Marathon

Након успешно организованих првих трка на 5 km и 10 km Serbia Marathon_а,  данас су званично отворене приjаве за 1. Serbia Marathon коjи ће се одржати 03. новембра 2019. године.

 

Serbia_Marathon_2018_Ivica_157211.JPG

 

Поред главне маратонске трке на 42 km, одржаће се и трке на 5 km и 10 km, као и полумаратонска трка на 21 километар. Сви љубитељи трчања, али и они коjи желе да се по први пут опробаjу на jедноj званичноj трци, могу изабрати одговараjући изазов и завршити трку као шампиони у Београдскоj арени, где jе предвиђен дочек и спектакл за све тркаче и навиjаче.

 

“Трчање jе за нас одраз могућности да живимо богатиjе и испуњениjи у времену када нас свакодневне бриге притискаjу са свих страна. Сваки километар коjи претрчимо, сваки дан у коме смо активни, свака трка коjи завршимо jесте победа. Прихватили смо на себе циљ да изградимо светски тркачки бренд из Србиjе са идеjом да нас уместо 7.000 буде 70.000. Свако ко заврши Сербиа маратхон, може да осети како jе то бити шампион. Сви тркачи су шампиони jесте наш позив да урадите нешто добро за себе и дате пример вашим наjмилиjма”, изjавио jе Верољуб Змиjанац, директор трке и менаџер Канцелариjе за ванстадионско трчање у Атлетском савезу Србиjе.

 

У оквиру Сербиа Маратхона биће одржан и Балкански шампионат у маратону на коjем ће учестовати представници 20 држава чланица Балканске атлетске федерациjе (АБАФ), те ће већ 1. Сербиа маратхон, бити значаjан интернационални догађаj са позитивним економским утицаjем на буџет града и Србиjе.  

 

Нашу организациjу подржао jе први човек Светске атлетске федерациjе (ИААФ), Лорд Себастиан Kое: “Овде сам да подржим нешто што ће се одржати 3. новембра у Београду, а веома jе важно. У питању jе Сербиа маратхон. Трчање jе покрет, а не само спорт. Трчање охрабруjе људе да остану здрави и буду у форми. Желим да будете на улицама, трчите и навиjате, а ако не знате како, посетите сербиамаратхон.цом”.

 

Подсетимо, да jе на конвенциjи Европске атлетике коjа jе одржана 25. и 26. октобра у Лозани у Шваjцарскоj, 1. Сербиа Маратхон званично ушао у календару Европске атлетске федерациjе.

 

Броj тркача за 1. Сербиа маратхон jе ограничен на 5000. Првих 2500 приjављених стартнину могу измирити по раноj и повлашћеноj цени. Приjавни формулар и сви детаљи налазе се на нашем саjту www.serbiamarathon.com

 

 

Tagovi

Komentari (0)