Атлетика: Одржано Финале Куп-а У20

Предстоjећа сезона краљице спортова коjа jе увелико почела, биће наjдужа до сада. Наше атлетичаре очекуjу четири велика такмичења, поред првенства државе и разних митинга.

 IMG_0641.jpeg

Прво велико такмичење биће Европско првенство за млађе сениоре/ке коjе ће се одржати од 11. до 14.jула у Шведскоj. Норме за ово такмичење, до сада су остварили: Милица Емини и Ања Лукић (100м препоне), Милица Гардашевић (скок удаљ), Елзан Бибић (1500м и 5000м), Jасмин Халили (скок увис), Вељко Недељковић и Богдан Здравковић (бацање кугле),Груjић Зорана (3000м стипл), Мариjа Стоjадиновић (троскок). Рок за испуњење норми jе 1. jул

 

Наредно такмичење биће такође Европско првенство, али за jуниоре/ке, коjе ће се одржати од 18. до 21.jула у Борасу (Шведска). Jуниори са нормама су: Ивана Ђурић (бацање копља), Бошко Киjановић (100м, 200м и 400м),Михаjло Мандић (200м), Тихомир Ђорђевић (400м препоне),Малешевић Милош (3000м), Димитриjе Новаковић (троскок) и Славко Стевић (скок увис). Рок за испуњење норми jе 8 jул.

 

Такође, ове сезоне очекуjу нас и Европске игре младих (ЕYОФ) од 20. до 28.jула у Баку (Азербеjџан). Такмичари коjи су до сада испунили А и Б норме за учешће на овом такмичењу су: Ивана Илић (100м и 200м),Сара Киш (100м), Тиjана Jапунџић (400м), Ива Малетић (800м), Зорица Станић (бацање кугле), Ксениjа Опанковић (бацање копља), Стефан Каљуш (100м и 200м), Алекса Милановић (1500м и 3000м) и Томислав Исаиловић (скок увис). Рок за испуњење норми jе 23. jун.

 

И први пут у историjи атлетике, Светско првенство за сениоре/ке, одржаће се тако касно, тек од 28.септембра до 6.октобра у Дохи. Норме за наjвеће планетарно такмичење имаjу Ивана Шпановић (скок удаљ) и Драгана Томашевић (бацање диска).

 

Овог викенда одржано jе Финале Куп-а Србиjе за jуниоре/ке у Крушевцу на ком jе неколико атлетичара успело да дође до норми за поменута такмичења.

 

У склопу финала, одржан jе и сениорски митинг у поjединим дисциплинама, тако jе Мариjа Стоjадиновић скочила 12.89 метара у троскоку и испунила норму за ЕП У23.

 

Тиjана Jапунџић jе после две испуњене Б норме за ЕYОФ на 400м, успела да дође до фантастичног резултата и трку истрчи за 56.35 секунди, чиме jе своjе учешће додатно потврдила са А нормом.

 

Од осталих резултата треба истаћи:

Бошко Киjановић jе сjаjно истрчао трку на 200м и са резултатом 21.38 потврдио своjу добру форму. Дамир Клемпић jе рутински победио на 800м, као и Тихомир Ђорђевић на 400м са препонама, а ту трку jе обележила тешка повреда Давида Jовановића, коjи jе на загревању сломио бутну кост, и овом приликом му желимо брз и успешан опоравак и брз повратак на стазу.

Немања Стричић jе победио у диску и потврдио да се враћа после повреде, у тренажни процес. Зорана Рокавец jе победила у скоку увис са новим личним рекордом 175 цм, док jе код мушкараца победио Славко Стевић. У троскоку код мушкараца, Димитриjе Новаковић наставља доминациjу, а све у припреми доброг наступа на ЕП за стариjе jуниоре.

Tagovi

Komentari (0)