Атлетика: Одржане трке на 5km и10km “Serbia marathon-a”

Serbia_Marathon_2018_Bambi-55.jpg 

 

 

Данас су одржане прве од три трке у оквиру “Србиjа маратон сериjа”, на 5км и 10км, коjе су само увертира пред маратонску трку коjа нас очекуjе 03.новембра 2019.године.

На трци jе учествовало више од 3000 тркача, коjи су стартовали испред Штарк Арене, а улазили у циљ унутар ње.

Српски атлетичари Милош Крстић из Лепосавића и Милош Сегеди из Инђиjе победници су трка на 5км  и 10 километара, док су у женскоj конкуренциjи победиле Теодора Симовић из Новог Пазара на 10км и Наташа Ћулафић из Партизана на 5км.

Током траjања трке, унутар Арене одржан jе Атлетски изазов за малишане, на коме су наjмлађи могли да науче основе “краљице спортова” у дружењу са наjбољом српском атлетичарком Иваном Шпановић.

Такмичаре jе дочекало неколико хиљада малишани, коjи су их бодрили у завршници, заjедно са нашим аниматорима. Поклоне jе уручио председник Атлетског савеза Србиjе, Веселин Jевросимовић: за прво место награда jе био ТЕСЛА Телевизор, друго место ТЕСЛА Таблет и треће место ТЕСЛА Мобилни телефон.

“Пресрећан сам као председник АСС, jер jе ово прва манифестациjа коjа ће се одржати под именом Бренда “Serbia Marathon”. Имали смо овде око 3000 приjављених тркача, било jе неколико хиљада људи у Арени. Поносан сам на све што смо урадили, следеће године се видимо 03.новембра на првом Маратону”, рекао jе Веселин Jевросимовић.

Следеће трке на 5км и 10км биће одржане 30.марта 2019.године.

Резултате у женскоj конкуренциjи на 10км, можете преузети овде.

Резултате у мушкоj конкуренциjи на 10км, можете преузети овде.

Резултате у обе категориjе на 5км, можете преузети овде.

 

 

Tagovi

Komentari (0)