Атлетика: Елитни атлетичари на VI Serbian Open Indoor Meetingu-u

Међународни атлетски митинг шести по реду, Serbian Open Indoor Meeting одржаће се у среду 24. фебруара са почетком у 17.30 h. Ово такмичење налази се на листи светске сериjе митинга и има бронзани статус. Такође, битно jе напоменути да ће оваj митинг бити последња шанса атлетичарима за остварење норме за Европско пренство у Торуну у дворани почетком марта.

 key-v.png

Атлетска дворана на Бањици била би мала да прими све љубитеље краљице спортова коjи би дошли да гледаjу наjбољег атлетичара на свету, олимпиjског рекордера , као и светске и европске звезде. Због ситуациjе са вирусом Цовид-19 неће бити дозвољен улаз за публику, али jе Српски атлетски савез обезбедио уживо пренос митинга преко Радио-телевизиjе Србиjе (РТС) и преко ливе стреам-а Телеграф.рс.

Главна и наjвећа звезда митинга биће наjбољи атлетичар света и светски рекордер у скоку мотком Швеђанин Арманд Дуплантис.

Да ли се и Колико променио твоj живот након обарања светског рекорда старог 26 година?

“Оборити рекорд на отвореном било jе остварење сна. Jош увек ми jе тешко да поверуjем како сам изнад легендарног Бубке на листи”.

Како jе пандемиjа вируса утицала на твоj тренинг у 2020.години?

“Када jе пандемиjа први пут погодила, било jе заиста тешко тренирати. Сви обjекти за тренинг су били затворени и неколико месеци нисмо могли да имамо  одговараjући тренинг. Када сам се вратио у Шведску у jуну, тренинг се прилично вратио у нормалу, међутим с обзиром на два месеца паузе пре тога, требало jе време да се све врати на старо”.

За краj, Дуплантис jе истакао да су му наjвећи циљ у 2021. години Олимпиjске игре и напад на светски рекорд. Такође, он jе напоменуо да долази први пут у Србиjу и да jе веома узбуђен због такмичења у Атлетскоj дворани на Бањици о коjоj jе чуо све наjбоље.

Да ствар буде jош неизвесниjа, заjедно са њим такмичиће и актуелни олимпиjски шампион у овоj дисциплини Thiago Braz из Бразила.

Tagovi

Komentari (0)