АТЛЕТИКА - ЗЛАТНА АНГЕЛИНА

Европско првенство за стариjе jуниоре и jуниорке одржава се у Jерусалиму од 7. до 10. августа, нашу земљу представља 18 репрезентативаца.

angelina-190.jpg

Узбудљиво такмичење на Европском првенству У20 у Jерусалиму наставило се са сjаjним резултатима српских атлетичара и атлетичарки.

У финалу троскока, Србиjа jе имала невероватан успех са чак три атлетичарке у финалу, од чега су две освоjиле медаље, jедну сребрну и jедну бронзану.

Трећег дана такмичења, Србиjа jе додала jош jедну медаљу у своjу колекциjу. Ангелина Топић се истакла као права спортска звезда, поставши двострука jуниорска првакиња Европе у скоку увис. Њен изванредан скок од 1.90 м донео jоj jе златну медаљу и био довољан за прво место.

Jован Странић заузео jе четврто место у финалу бацања кладива резултатом 73,42 м.

Милош Нисић био jе седми у финалноj трци на 200 м новим личним рекордом 21,30 с.

Меjра Мехмедовић заузела jе пето место у финалу трке на 3000 м стипл новим личним рекордом 10:26,48.

Последњи дан првенства доноси нове узбудљиве моменте са очекиваним финалима. Ангелина Топић се поново суочава са изазовом, овога пута у финалу скока удаљ од 08:15 часова. Никола Костић ће се такмичити у финалу трке на 400 м препоне од 16.45 часова, док ће Адриана Вилагош показати своjе вештине у финалу бацања копља од 18:27 часова.

 

Tagovi

Komentari (0)