АТЛЕТИКА - Три атлетичарке у финалу троскока

Европско првенство за стариjе jуниоре и jуниорке одржава се у Jерусалиму од 7. до 10. августа, нашу земљу представља 18 репрезентативаца, а већ првог дана, за Србиjу  борило се њих деветоро.

 IMG_0012.JPG

Наши атлетичари успели су да изборе чак шест пласмана у даљи ток такмичења.

Ангелина Топић скочила jе „скромних“ 1.83 м, што jоj jе било довољно да се пласира у финале на европскоj сцени. Финале скока увис на програму jе 9.августа од 18.15 часова, по нашем времену.

Меjра Мехмедовић такође се квалификовала у финале трке на 3000 м стипл, након што jе ову деоницу истрчала као прва новим личним рекордом 10:26,54.

Боjан Новаковић изборио jе своj пласман у полуфинале трке на 110 м препоне резултатом 13.78 с.

СРБИJА ће у финалу троскока на Европском првенству имати ЧАК ТРИ АТЛЕТИЧАРКЕ, коjе су скакале фантастично у квалификациjама. Ово нас чини jедином земљом на Европском првенству са три представнице у финалу. Теодора Боберић летела jе до 13.51 м, док jе Александриjа Митровић победила у своjоj квалификационоj групи са 13.48 м, а до финала jе „долетела“ и Наталиjа Драгоjевић са 13.20 м.

Финале у овоj дисциплини на програму jе сутра, другог дана такмичења од 17.05 часова, по нашем времену. Такмичење можете пратити на каналима Спорт клуба.

Tagovi

Komentari (0)