АТЛЕТИКА - СРБИJА СПРЕМНА ЗА СВЕТСКО АТЛЕТСКО ПРВЕНСТВО

Светско атлетско првенство за сениоре и сениорке улази у завршну фазу припрема, а Србиjа jе поносно обjавила своj тим од деветоро изузетно талентованих атлетичара коjи ће бранити боjе земље на овом престижном догађаjу. Првенство ће се одржати од 19. до 27. августа у прелепом окружењу Будимпеште, а сви погледи ће бити усмерени ка изванредним атлетичарима из више од 200 земаља широм света.

 1080x1080_atletski_5.jpg

Наша земља има разлога за понос, jер су се кроз оштру конкуренциjу издвоjили врхунски атлетичари и атлетичарке, спремни да се суоче са наjбољима на глобалноj сцени. У дисциплини скока удаљ, Србиjу ће достоjно представљати Ивана Вулета и Милица Гардашевић, док ће Ангелина Топић показати своjе вештине у скоку увис у женскоj конкуренциjи. Мушки скок увис поверен jе Славку Стевићу, коjи jе спреман да се суочи с наjвишим изазовима.

У скоку удаљ, Србиjа ће имати две атлетичарке, Ивану Вулету и Милицу Гардашевић, у скоку увис такмичиће Ангелина Топић у женскоj конкуренциjи, док ће у мушкоj скакати Славко Стевић. У бацању копља, такође ћемо имати две такмичарке, Адриану Вилагош и Мариjу Вученовић, као и у бацању кугле, Асмира Колашинца и Армина Синанчевића. Елзан Бибић трчаће на 1500 м.

Бацање копља доноси додатну узбуђеност jер ће наша земља имати две изванредне такмичарке, Адриану Вилагош и Мариjу Вученовић, спремне да измере своjе снаге с осталим светским снагама. Такође, Асмир Колашинац и Армин Синанчевић ће се такмичити у бацању кугле, доносећи додатну напетост и наду за одличне резултате.

Jедан од наших наjбржих тркача, Елзан Бибић, суочиће се с изазовом трке на 1500 метара, спремаjући се да покаже своjу издржљивост и брзину.

Први дан такмичења, 19. август, доноси узбуђење с првим квалификациjама у бацању кугле већ од 10.30 часова. Касниjе тог дана, исте дисциплине, али у финалу, обећаваjу праву спортску атракциjу, заказану за 20.35 часова. Такође, скок удаљ ће доживети своjе квалификациjе у 12.25 часова, док ће трка на 1500 метара бити изазовна, а квалификациjе су у 19 часова.

Србиjа jе спремна за атлетски спектакл у Будимпешти, са своjим изузетним атлетичарима коjи ће дати све од себе да остваре изванредне резултате и донесу радост своjоj земљи. Навиjамо за наше атлете и атлетичарке док се суочаваjу с наjвећим изазовима на свету!

Пренос такмичења биће на каналу Радио-телевизиjе Србиjе (РТС) као и на каналима Еуроспорта.

 

Tagovi

Komentari (0)