АТЛЕТИКА - Сребрна Теодора и Бронзана Александриjа

Европско првенство за стариjе jуниоре и jуниорке одржава се у Jерусалиму од 7. до 10. августа, нашу земљу представља 18 репрезентативаца.

b75ea74d-4b2d-4a97-befa-ea54e58b2e36.jpeg

Другог дана Европског првенства за стариjе jуниоре и jуниорке у Jерусалиму, српски атлетичари су остварили значаjан успех осваjањем медаља и пласманима у финале.

У финалу троскока наша земља имала jе чак три атлетичарке, од чега су две освоjиле медаље, jедну сребрну и jедну бронзану.

Наталиjа Драгоjевић jе остварила одличан резултат скоком од 12.91 метара, што jоj jе донело десето место у конкуренциjи врхунских атлетичарки.

Теодора Боберић скочила jе наjдаље у првоj сериjи до 13.50 м, и била на водећоj позициjи све до последње сериjе када jе Украjинка, Цхернукха Олександра престигла и скочила до 13.63 м. Ипак, Теодора се сjаjним резултатом пласирала на друго место и освоjила сребрну медаљу, доносећи тако велико признање за српску атлетику.

Александриjа Митровић jе такође остварила изванредан успех. Њен наjдаљи скок од 13.40 метара, остварен такође у првоj сериjи, обезбедио jоj jе бронзану медаљу на овом  Европском атлетском првенству за jуниоре.

Оваj успех наших младих атлетичара свакако jе понос за земљу и потврда талента и труда коjе улажу у своjе спортске кариjере.

Следећег дана такмичења, српски репрезентативци ће се борити за нове медаље и пласмане у финала, док ће квалификациjе бити одржане у неколико дисциплина. Сви љубитељи атлетике могу пратити оваj спектакл на каналу Спорт клуб 3.

Tagovi

Komentari (0)