АТЛЕТИКА - ИВАНА ВУЛЕТА ДО СВЕТСКОГ ЗЛАТА

Српска атлетичарка, Ивана Вулета поново jе обрадовала нациjу и то СВЕТСКИМ ЗЛАТОМ и СВЕТСКИМ СКОКОМ ОД 7,14 метара!!! Jедина медаља коjа jе фалила њеноj колекциjи била jе светско злато, а сада jе успела да оствари главни циљ у овоj години и крене ка ономе шта jоj недостаjе, олимпиjско злато.

ivana-finale.jpg

Оваj триjумф не само да jе испунио Ивани дугогодишњи сан већ jе и одушевио читаву нациjу коjа jе с нестрпљењем пратила њен пут до врха светског атлетског достигнућа. Не само да jе освоjила светско злато, него jе поставила и нови национални рекорд, а њен резултат тренутно jе водећи на СВЕТУ. Претходни државни рекорд такође jе био у њеном власништву и износио jе 7,10 м из 2016. године.

Ивана jе 2013. године у Москви освоjила бронзану медаљу, као и 2015. године у Пекингу. Jуниорско светско злато освоjила jе у Бидгошћу 2008. године, а данас 20. августа 2023. године, Вулета jе скочила до златне медаље на Светском атлетском првенству у Будимпешти.

Наша златна хероина наjдаљи скок забележила jе у петоj сериjи – 7,14 м, док jе у другоj сериjи забележила скок од 7,05 м коjим jе повела у вођство. Поред ова два скока Ивана jе имала два преступа и скок од 6,91 м.

Друго место заузела jе Тара Давис-Wооdхаll из Америке са 6,91 м, док jе трећепласирана такмичарка из Румуниjе, Алина Ротару-Коттманн  са 6,88 м.

Ова златна медаља оставља дубок траг у историjи српског спорта и представља велики корак ка већоj препознатљивости и успеху српске атлетике на светскоj сцени. Ивана Вулета ће засигурно остати у срцима свих као симбол истраjности, посвећености и коначног триjумфа.

Tagovi

Komentari (0)