АТЛЕТИКА: 10. ПРВЕНСТВО БАЛКАНА У ПЛАНИНСКОМ ТРЧАЊУ

planinsko-tr.jpg

 Овог викенда Врњачка Бања биће домаћин jубиларног 10. Првенства Балкана у планинском трчању коjи ће окупити наjбоље jуниорке, jуниоре, сениорке и сениоре из седам земаља са Балканског полуострва.

На првенству ће наступити око 100 такмичара и такмичарки из репрезентациjа Албаниjе, Бугарске, Црне Горе, Македониjе, Румуниjе, Турске и екипе Србиjе,.

Церемониjа отварања такмичења биће одржана у петак 04. маjа 2018. године са почетком у 18.30 часова код градског базена у комплексу хотела “Банбус”, док ће такмичарски дан бити субота 05. маj 2018. године на истом месту.

Старт и циљ свих трка биће испред ресторана “Банбус”, стаза ће бити кружна (1 круг = 2 км са висинском разликом по кругу +100 метара/ - 100 метара) у шуми Борjак.

Очекуjе се велика борба између изузетно jаких екипа Турске, Румуниjе и Бугарске, док ће своjу шансу за осваjање медаља тражити чланови наше екипе, Црне Горе и Македониjе.

manifestacija4.jpg

У Врњачкоj Бањи током реализациjе првенства боравиће, председник Балканске алтлетске Федерациjе и први потпредседник Европске атлетске федерациjе, Добромир Карамаринов, коjи ће у пратњи директора Атлетског Савеза Србиjе и потпредседника АБАФ-а, Слободана Бранковића пружити подршку реализациjи активности и имати низ сусрета са руководством Општине Врњачка Бања са циљем да се потенциjал коjи постоjи искористи максимално и у перспективи да се на истом месту организуjе неко од већих атлетских догађаjа.

Покровитељ 10. Првенства Балкана у планинском трчању jе Општина Врњачка Бања, а организатори су Балканска атлетска Федерациjа и Атлетски савез Србиjе. Техничку подршку реализациjи активности пружа Спортски центар Врњачка Бања.

 

Tagovi

Komentari (0)