АТЛЕТИКА: Интервjу са Драганом Томашевић

 “Желим да останем у спорту и након кариjере”

 

Српска рекордерка у бацању диска Драгана Томашевић учесница четири Олимпиjаде чланица jе Атлетског клуба Сирмиум из Сремске Митровице, а ученица тренера Данила Кртинића.   

DRAGANA TOMASEVIC.jpg   

  1. План за наредни период (зимску сезону)?

-Оно што jе у овом моменту наjважниjе jе то да се ово са пандемиjом што пре заврши како би се могли неометано вратити у тренажни процес за наредну годину. Ако све прође како треба и не буде прекида, одлагања или евентуалног отказивања, прво такмичење би требало очекивати у марту, зимски Куп Европе у бацачким дисциплинама у Леириjи (Португал).

  1. Колико jе ситуациjа са Ковид вирусом утицала на форму И резултате?

-Свакако да jе било веома тешко тренирати и спремати се у таквим околностима. Сезона jе била непредвидива, мењала се неколико пута, тако да jе било тешко подићи ниво форме на завидан ниво и очекивати некакве резултате, jер jе такмичарски период био сведен на само jедан месец што jе био велики проблем.

  1. Како изгледа слободан дан Драгане Томашевић?

-Своjе слободно време користим за одлазак у природу, одлазак код породице jер су ми они одлично друштво коjе ме увек орасположи и наравно видање са приjатељима jер због тренинга, такмичења, путовања нисмо у могућности да се често виђамо.

  1. Како себе видиш након завршетка атлетске кариjере?

-Jедно су жеље, а друго jе реалност. Оно што jе за мене jако важно jе то да нисам запоставила академско образовање него сам уз спорт и атлетику завршавала факултете и тако се усавршавала за оно  после спорта. Надам се да ћу по завршетку атлетске кариjере остати у спорту и радити са децом, закључила jе Драгана Томашевић.

Tagovi

Komentari (0)