Атеље ДИВ АРТ: „10/9“ отварање изложбе

Уметничка лука у Београду  

Атеље ДИВ АРТ: „10/9“
отварање изложбе: 22.05.2019. у 20ч

 

 Pozivnica izložba atelje DIV Art, Luka  Beograd.jpg

       У духу традиције уметничких салона, београдски атеље „ДивАрт” у Луци Београд, у част 10 година постојања отвара врата за посетиоце и јубиларни рођендан прославља групном изложбом. Десети рођендан атељеа ДИВ АРТ биће обележен изложбом „10/9“ у Луци Београд, на којој учествује 9 уметника. Отварање догађаја је 22. маја са почетком у 20 часова у ул. Дунавској 86/4 спрат.  

 Marija Zdravković.jpg

Некадашња привредна зона, Лука Београд је у протеклој деценији постала уточиште и радни простор бројним уметницима. У културном догађају на 330 м2 простора у коме раде, учествују уметници млађе и средње генерације: Исидора Ивановић, оснивач атељеа, Марко Kусмук, Марија Здравковић, Ивана Милев, Драган Здравковић, Ана Головић, Маја Јовановић Мајолиница, Гордана Јовановић и Клемон Бадел (Clement Bedel).Атеље и истоимено удружење „ДивАрт” (Diversus Visum) од својих почетака означавају  различитост погледа, али и снагу у међусобној подршци и доприносу савременој ликовној сцени.

 Isidora Ivanović.jpg

„Изложени радови и њихова разноврсност у оквиру различитих уметничких пракси и личних трагања омогућавају жив ликовни сусрет, а несвакидашњи излагачки простор интеракцију са уметницима у аутентичној атмосфери уметничког амбијента. Изложбу чине слике и скулптуре у простору, средњег и великог формата, изведене у техникама уље и акрил на платну, као и комбинованим традиционалним и савременим медијима. Посматрача сусрећу различити естетички и ликовни приступи: колористичка експресија у пејзажу и културном наслеђу Лепенског вира и винчанске културе (Исидора Ивановић), кретање у трајању и слојевито ткање лазурних флоралних мотива и фрагмената (Марија Здравковић), надреално компоновање елемената урбаног миљеа у колаж стварности (Драган Здравковић), стилизована ликовна нарација у сноликим жанр-сценама (Маја Мајолиница), деконструкција фигурације у расипању боје и форме (Марко Кусмук), органско јединство мноштва у грађењу просторних структура (Ивана Милев), реализам и идентитет у визуелном наративу жене (Ана Головић), мозаици и суптилне студије у фигурацији женског тела (Гордана Јовановић), магијски однос човека и отпада у компактној структури слике (Клемон Бадел).

 

Klement Bedel.jpg

Започети радови, скице, студије и цртежи, мноштво сликарских реквизита и алатки, четкице и боје, жив колорит, лични предмети, штафелаји, комади намештаја по мери сваког од уметника и др., саставни су део ДивАрт атељеа и природан „декор“ уметничке поставке. 

 

Maja Majolinica.jpg

Kао и сваки дом, атеље верно одражава индивидуалност својих становника, ликовних и примењених уметника - вајара, сликара, рестауратора, мозаичара, дизајнера, визуелних уметника, професора, о чијем раду говоре изложена дела, као и бројне награде и признања, студијски боравци и остварене изложбе у земљи и иностранству,“ наводи историчарка уметности Зорица Атић у уводној речи каталога изложбе „10/9“.

 

Добро дошли!

 

 

 

Зорица Атић

Директор и главни и одговорни уредник

Фото галерија

Ivana Milev.jpg
Dragan Zdravković.jpg
Ana Golović.jpg
Marko Kusmuk.jpg

Komentari (0)