Асфалтирање Партизанске улице, најављени радови и у делу Улице Вељко Дугошевић

Општина Рума наставља инфраструктурно опремање градских улица.

У оквиру текућег одржавања путне инфраструктуре данас је почело асфалтирање Партизанске улице у Руми, и то у делу од Гимназије "Стеван Пузић", па до ЈНА улице.

 partizanska3.jpg

За ове радове издвојено je око 8 милиона динара са ПДВ-ом, а новим асфалтом ће се покрити близу 800 метара Партизанске улице.

Председник Општине Рума Слађан Манчић и начелник Општинске управе Душан Љубишић обишли су данас радове.

"Ово је једна од најпрометнијих улица која води до наше најеминентније школе, Гимназије,и стварно је била у лошем стању и из тог разлога смо решили да је пресвучемо новим асфалтом. У једном моменту смо, на захтев грађана који живе у овој улици,  зауставили радове, с обзиром да услед великих падавина од 2014. године па на овамо, поједини становници у овој улици су имали проблема са атмосферским водама у својим подрумима. Зауставили смо радове мислећи да нешто није у реду са канализацијом. Наше ЈП "Водовод“ је ангажовало стручне људе који су са камерама снимили цео вод канализације испод ове улице и установили да није проблем у канализацији, цеви фи1000, фи1200 у дужини целе улице су чисте, и да тако кажем, проточне. Констатовали су и узрок проблема који се манифестује услед великих падавина. На крају Партизанске улице где се канализација улива у отворени канал, који иде кроз војну касарну, тај део је сужен, затрпан, тако да ћемо и то прочистити", изјавио је председник Манчић.

Подсетимо, део Партизанске улице од ЈНА до Главне улице је асфалтиран прошле године. Ширина асфалта у делу улице који је тренутно обухваћен радовима је између 5,6 и 5,7 метара. Асфалтирање би требало да се заврши сутра, каже председник Манчић и додаје да је у плану асфалтирање дела Улице Вељка Дугошевића у центру града.

"Планирамо да урадимо део улице, од Орловићеве до улице 27. октобра. Дакле, део Вељка Дугошевића у најстрожијем центру града, поред спортске хале и Хотела "Парк". Неопходно је уклонити постојећи асфалт, а затим ће се улица пресвући новим слојем и ти радови ће се одвијати уз ове постојеће којима уређујемо пешачке стазе и паркинг простор у централном градском језгру", рекао је Манчић.

 

 

Tagovi

Komentari (0)