art+science 2021- ПРАТЕЋИ И ОБРАЗОВНИ ПРОГРАМИ

Током манифестације art+science 2021 организован је разноврстан пратећи програм који укључује радионице за основце и средњошколце, вођења кроз изложбу, мастеркласове и научну конференцију на којој ће главна тема бити вештачка интелигенција

 art+science foto ivan zupanc 01.JPG

Овогодишње издање манифестације art+science 2021: светови вештачке интелигенције, представља и разноврстан пратећи и образовни програм, који укључује школске радионице за ученике основних школа, али и наменски развијен програм за средње школе: art+science+makers lab. Уз вођене туре кроз изложбу, манифестација ће на једнодневној конференцији 19. октобра окупити и неке од кључних AI актера уметничке и научне сцене, као и представнике партнерских институција пројекта Европска лабораторија вештачке интелигенције из 10 земаља Европе. Манифестацију ће пратити и бројни мастеркласови етаблираних аутора на уметничким факултетима у Београду и Новом Саду.

 art+science foto ivan zupanc 06.JPG

Школске радионице

После много времена школске радионице ће поново окупити ђаке уживо - све до 23. октобра заједно се радујемо науци у простору Музеја науке и технике! Радионице ће бити организоване у складу са препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја о заштити током пандемије Ковида-19.

Сваке среде и петка, током два термина, од 11.30 и 13.30, полазници радионица истражују задивљујући свет вештачке интелигенције. Да ли машине имају границе при учењу? Какви нас то тајновити алгоритми прате кроз коришћење претраживача? Има ли вештачка интелигенција облик? Уколико има, какав облик заузима? Ово су нека од питања на којима ће бити уважени многи и разноврсни одговори.

 

art+science+makers lab

Диманичан и креативан програм art+science+makers lab одржава се у Мејкерс спејсу Центра за промоцију науке, као и у Музеју науке и технике. Током пет субота између 23. септембра и 23. октобра, полазници – средњошколци – могу да остваре своје идеје радом на art+science пројектима! Програм је замишљен тако да тимови младих током свих сусрета раде на свом пројекту, чији резултати ће 23. октобра бити изложени у Музеју науке и технике, на крају овогодишње манифестације.

  

Конференција art+science+AI

Као тачка сусрета уметника, истраживача, филозофа и других стваралаца који развијају

системе вештачке интелигенције или их тумаче и представљају кроз своје јединствене поетике и приступе, конференција art+science+AI, која ће се одржати у уторак, 19. октобра, у Музеју науке и технике, нуди јединствен увид у теоријску позадину art+science приступа, као и самих садржаја целокупне манифестације.

Конференција је посвећена темама које се крећу на линији од научних истраживања концепта вештачке интелигенције до примењених дисциплина које се овом темом баве. Циљ конференције је креативно и критичко сагледавање потенцијала и могућих исхода трансдисциплинарних сарадњи на пољу уметности и науке у домену вештачке интелигенције. У тематском оквиру конференције, посебан нагласак стављамо на проблемска питања попут етичког аспекта нових технологија, родних питања, односа и образаца, и укључивања шире заједнице и грађана у процесе одлучивања и усмеравања технолошког напретка.

 

Вођења кроз изложбу / распоред

Вођења селектора и кустоса кроз изложбе у Музеју науке и технике и у Галерији Института Сервантес организована су у овим терминима, а за све заинтересоване улаз је слободан:

  • 2. октобар, 13 часова, Музеј науке и технике
  • 5. октобар, 18 часова, Институт Сервантес
  • 9. октобар, 13 часова, Музеј науке и технике
  • 12. октобар, 18 часова, Институт Сервантес
  • 16. октобар, 13 часова, Музеј науке и технике
  • 23. октобар, 13 часова, Музеј науке и технике

Tagovi

Komentari (0)