АПАТИНАЦ ПОБЕДНИК У КУВАЊУ РИБЉЕ ЧОРБЕ

На традиционалном такмичењу у кувању рибље чорбе, одржаном 10. јула на кеју на обали Тисе, победио је Владимир Ловрић из Апатина. Према оцени стручног жирија, његова чорба је била најбоља у конкуренцији скоро четрдесетак екипа, које су се овог пута окупиле у Новом Кнежевцу. Кулинари су дошли из наше општине и околине, као и из других војвођанских насеља, попут Новог Сада, Каћа, Бегеча,…

B67C3314-7298-4729-A08F-389F00093F69.jpeg

Организатор такмичења Дејан Мијатов , у име покровитеља „Лета на Тиси 2021“ –Општине Нови Кнежевац, констатује да је манифестација протекла у доброј атмосфери, а куваре је послужило и лепо време. За веселу атмосферу побринули су се квалитетни музичари.

Жири су чинили Милош Петромиров (председник), из Бачке Тополе, Иван Терек, из Сомбора, и Новокнежевчанин Драган Јегдић, који је 2019. годинена Златном котлићу Војводине, одржаном 2019. године, освојио прво место у кувању рибљег паприкаша.

Милош Петромиров долази на жирирање у Нови Кнежевац већ годинама и констатује да су чорбе све боље и боље. Док Драган Јегдић истиче да су овог лета код нас чорбу, у великом броју, кували професионалци, тако да је квалитет неоспоран.

 

Komentari (0)