АПЕЛ ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ПУТЕВИ СРБИЈЕ

ЈП „Путеви Србије“ апелује да учесници у саобраћају буду посебно опрезни приликом вожње и да прилагоде брзину кретања условима на путу, јер се, према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, у петак ујутро, 28.01.2022. године, на подручју Срема, Београда и северне Шумадије, јужног Баната, Поморавља и Браничева местимично очекује киша која ће се ледити на тлу.

Екипе путара су на терену и спремне су да реагују по потреби. 

Апелујемо да учесници у саобраћају прилагоде брзину кретања зимским условима на путу, користе зимске пнеуматике и поштују ограничења брзине.

putevi_7.JPG


• Златибор-Борова Глава, код Јокине Ћуприје, због саобраћајне незгоде (превртање шлепера) саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем. Екипе су изашле на терен, возило је обезбеђено и постављени су семафори.
Саветујемо максимални опрез и молимо учеснике у саобраћају да прилагоде брзину кретања условима на путу.
• Апелујемо да учесници у саобраћају буду посебно опрезни приликом вожње и да прилагоде брзину кретања условима на путу, јер се, према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, у петак ујутро, 28.01.2022. г., на подручју Срема, Београда и северне Шумадије, јужног Баната, Поморавља и Браничева местимично очекује киша која ће се ледити на тлу. Екипе путара су на терену и спремне су да реагују по потреби.
Апелујемо да учесници у саобраћају прилагоде брзину кретања зимским условима на путу, користе зимске пнеуматике и поштују ограничења брзине.
 
• Ауто-пут Е-75, петља Ласта - петља Медаковић - радови на ревизионим шахтама, на банкини и путном земљишту, 27.1. и 28.1.2022. г, од 9 до 15.30ч, у смеру Београд - Ниш. За саобраћај ће бити затворена зауставна саобраћајна трака и уливи-изливи на петљи, а саобраћај ће се одвијати претицајном и возном саобраћајном траком. У смеру Ниш - Београд саобраћај ће се одвијати нормално.
 
• Лесковац (Стројковце) – Лесковац, до 01.05.2022. г, од 7 до 17 ч, радови на редовном одржавању, уз наизменично пропуштање возила, регулисан ручно (махачима).
 
• Ауто-пут, петља Сурчин-петља Остружница, до 01.09.2022. г, радови на рехабилитацији коловоза у десној саобраћајној траци на мосту преко реке Саве. У току извођења радова саобраћај из правца Новог Сада ка Београду преусмерен је на новоизграђени део моста (супротан смер), правац Београд ка Новом Саду.
 
• На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

• Према информацијама Управе граничне полиције у 17.45 часова:
-на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 240 минута,
-на граничном прелазу Шид, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 180 минута.
На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

Tagovi

Komentari (0)