АНА ЦИГАНКОВА И КОНСТАНТИН АЛЕН У ГЛАВНИМ УЛОГАМА У  ЛАБУДОВОМ ЈЕЗЕРУ

Истакнути уметници, интернационалне балетске звезде Ана Циганкова  и Константин Ален наступиће на сцени Центра “Сава”,17. децембра 2019. у главним улогама у балетској представи Лабудово језеро, на музику П.И. Чајковског у кореографији Константина Костјукова.

 labudovo plakat.jpg

Примабалерина Ана Циганкова, добро је позната београдској публици јер је са великим успехом гостовала на нашој сцени неколико пута, а наступ са Аленом биће права посластица за љубитеље балета. 

Иновативна кореографија Костјукова и раскошни костими чувеног Рената Балестре обећавају гламурозни спектакл.

 У представи учествује целокупни ансамбл Балета и Оркестар Народног позоришта. Диригент је Ђорђе Павловић.

Лабудово језеро, бисер класичног балетског репертоара представља ванвременско остварење. Увек инспиративно, али и иновативно, Лабудово језеро је идеално за образовање нове публике, али му се и поклоници балета радо враћају.

 

Улазнице су у продаји на благајнама Сава центра и Народног позоришта у Београду.

Цене улазница 2.000, 1.700,1.400 и 1.100 динараАна Циганкова је рођена у Новосибирску, Русија.
По завршетку Балетске школе у Новосибирску позвана је у Бoљшој театар где је убрзо промовисана у солисткињу. Педагог јој је била чувена руска балерина Раиса Стручкова. Године 2004. одлази у Будимпешту где постаје примабалерина у Националном балету Мађарске. Три године касније, 2007, постаје примабалерина и Холандског националног балета (Dutch National Ballet). Равноправно наступа у обе компаније. Као гошћа, наступала је у Бечкој државној опери, Мађарском националном балету, Римској опери, на Фестивалу Нурејев са Државним балетом Татарстана.

 

Константин Ален је рођен у Индијанополису, САД. Одрастао је на Хавајима где је похађао и балетску школу. На њујоршком такмичењу Youth America Grand Prix, 2007. године  освојио је бронзану медаљу у јуниорској категорији и постао стипендиста Балетске академије Киров. На истом такмичењу тријумфовао је 2008. године. Од 2010. године похађа балетску школу Џона Кранка и наставља са успесима на међународним балетским такмичењима. Придружио се Штутгарт Балету 2012, убрзо постао солиста, а у првака Балета промовисан је 2014. Као гостујући првак, наступао је у продукцији Дон Кихот, у кореографији А. Ратманског у Холандском националном балету, а од 2018. године њихов је стални члан.

 

                                                                             МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)