Амерички фудбал: Кем Џексон нови импорт Вепрова

Након низа домаћих поjачања и руског репрезентативца Николаjа Зарубина, крагуjевачки Дивљи вепрови су ангажовали и првог Американца за нову сезону, ранинбека Кема Џексона, са богатим искуством играња у наjjачоj америчкоj дивизиjи НЦАА Д1 ФЦС.

jackson.jpeg 

Оваj двадесетпетогодишњак (188цм, 92кг) искуство jе градио играjући за колеџ Цитадел, а током све четири године био jе стартер углавном на позициjама тркача и рисивера, али и квотербека. Као капитен, предводио jе тим до два узастопна конференциjска финала, прве победе на гостовањима у плеj-офу и другог наjбољег скора у историjи тима. Колеџ кариjеру започео jе избором у All-Freshman тим године, а завршио jу jе са All-Southern Conference почастима.

Током четири године просечно jе осваjао 7,44 jарда по трчању (2.454 jарди, 330 ношења) и заузео друго место на вечноj листи овог колеџа у тоj категориjи. У историjу колеџа уписан jе и као шести у свеукупноj jардажи (3.851), седми по броjу утакмица са 100 и више остварених jарди (10), осми у jардама трчањем (2.454)...

op33yhib copy.jpeg

Европску кариjеру започео jе ове године, играjући за турске вицешампионе ODTU Falconse, у коjима jе проглашен за МВП-а тима. На девет утакмица забележио jе 15 тачдаунова (10 трчањем, 3 враћањем и 1 пасом). У битним тренуцима улазио jе и на позициjу корнербека и из дуела са противничким рисиверима изашао са по три интерсепциjе и дефлекциjе.

Нема сумње да ће оваj Американац бити велико поjачање наjтрофеjниjег српског тима у походу на пету узастопну титулу првака Србиjе и борби са наjбољим европским екипама у ЦЕФЛ лиги.

lcu0t7l4 copy.jpeg

- Знам да су Вепрови шампиони у последње четири године и jедна од 20 наjбољих организациjа у Европи, што ме jе привукло да им се придружим. Бивши тркач Вепрова, Џошуа Кезада, против ког сам играо у Турскоj ове године, рекао ми jе много сjаjних ствари о клубу и колико добро jе он био третиран у Крагуjевцу. Очекуjем да освоjимо jош jедан национални шампионат, као и да будемо међу пет наjбољих тимова у ЦЕФЛ лиги. Такође очекуjем да покажем моjе умеће целоj Европи, као и да уживам у путовањима по европксим земљама – рекао jе Џексон.

Он ће се новим саиграчима придружити средином фебруара.

https://www.youtube.com/watch?v=_b3CR8cRKGU&feature=youtu.be

Tagovi

Komentari (0)