Амерички фудбал: Шпански интернационалац ново поjачање Вепрова

Искусни шпански дефанзивни бек Тачу Оруе, четврто jе инострано поjачање шампиона Србиjе у америчком фудбалу, Крагуjевац Wild Boarsa.

 

 orue 2019.jpg

Нови играч Вепрова кариjеру jе започео у Valencia Firebatsima са 14 година и био њихов члан у периоду од 2000. до 2012. године. За то време освоjио jе три титуле шампиона Шпаниjе, а 2011. године добио чак и позив на летњи камп Аризона стеjт универзитета, члана престижне америчке FBS/PAC12 конференциjе.

Од 2012. до 2016. године играо jе за градског ривала, Valencia Giantse, уз два излета у наjjачу лигу Финске – 2013. у Kouvala Indianse и 2014. у Seinajoki Crocodilese. У дресу Индиjанаца био jе jедан од наjзапажениjих одбрамбених играча, са 4 текла по утакмици, 1,5 теклом за губитак и 3 интерсепциjе на 6 мечева. Забележио jе и два тачдауна, хватањем и враћањем интерсепциjе. И следеће године имао jе добар наступ у Финскоj, пошто jе био међу наjбољим дефанзивцима Крокодила са 25 теклова и по jедним ТФЛ, интерсепциjом и тачдауном.

tachu orue.jpg

 

Добрим играма привукао jе пажњу и у Мексику, где га jе драфтовао професионални тим Еаглеса, 2016. године, а сезону касниjе заиграо jе у наjjачоj европскоj лиги, немачком GFL-у и то за Berlin Adlere, jедан од наjтрофеjниjих тимова старог континента (2 пута шампион Европе, 6 пута првак Немачке). На седам утакмица за оваj састав забележио jе 20 теклова и jедан TFL. Исте године вратио се у матичне Фиребатсе за коjе jе наступао и прошле сезоне.

Са различитим тимовима по три пута играо jе у два наjквалитетниjа европска такмичења, EFL-уиEFAF купу, па нема сумње да доноси огромно искуство.

- Имао сам неколико понуда из Пољске и Немачке, али сам се одлучио за Вепрове jер су озбиљни претенденти на трон, а у CEFL-у играjу против неких од наjбољих европских тимова, уз шансе да га освоjе. Такође, привукло ме jе и то што су константно на листи ТОП 20 тимова Европе. Пре пар година гледао сам финале CEFL-а у ком су Вепрови гостовали Swarco Raidersima и видео да су изузетно добар тим. Такође, много сам читао о њима на различитим европским саjтовима. Очекуjем да ћемо освоjити српски шампионат и у наjмању руку доћи до финала CEFL-а– рекао jе Оруе.

Пре шпанског репрезентативца Вепрове су поjачали Американци Џеjк Сисон и Ник Ласеjн, као и бразилски репрезентативац Педро Медичи.

Tagovi

Komentari (0)