Амерички фудбал: Амерички репрезентативац нови вођа Вепрова

jake sisson2.jpg
 

 

 

Напад наjтрофеjниjег српског тима, Крагуjевац Wild Boarsa, у походу на укупно девету, а четврту узастопну титулу шампиона земље, предводиће Џеjк Сисон, квотербек универзитетске репрезентациjе Сjедињених Америчких Држава, коjи jе кариjеру градио на Единборо Универзитету.

Поред тога, у jануару ове године био jе учесник Dream Bowl-a, своjеврсне ол-стар утакмице колеџ играча из целе Америке, а касниjе jе позван на NFLNational Scouting Combineу Индиjанаполису и Pro DayPSAC конференциjе.

Све то заслужио jе сjаjним партиjама у дресу Edinboro Fighting Scotsa, чиjи jе jедан од наjбољих квотербекова у историjи. Између осталог држи рекорде по броjу бачених jарди у сезони (3710), свеукупноj jардажи (3865), као и у просеку по утакмици у ове две ставке – 337,3 односно 351,3 jарда. У овим категориjама jе чак и у топ 10 свих времена ПСАЦ конференциjе, а посебно се истакао у броjу комплетираних пасова (294) у чему jе други у историjи ове лиге, односно свеукупно постигнутим тачдауновима где заузима треће место (46) и тачдауновима пасом где jе четврти (41). Постао jе jедини играч у клупскоj историjи коjи jе на jедноj утакмици постигао тачдаун пасом, трчањем и хватањем. Све ове рекорде остварио jе у претпоследњоj сезони, 2016, у коjоj jе заузимао друго место на годишњоj листи целе Друге дивизиjе у пар категориjа. Стога jе био номинован за престижни трофеj Харлон Хил, намењен наjбољем играчу целе Друге дивизиjе.

jake sisson.jpg

 

Имао jе ту „несрећу“ да jе за његов тим претходно играо сjаjни Тревор Харис, двоструки осваjач еминентне канадске ЦФЛ лиге, па ниjе успео да сруши све његове рекорде. Тако jе, упркос многим импресивним броjкама остао други на клупскоj листи по многим параметрима, а високо позициониран био jе и у ПСАЦ конференциjи. Укупно jе постигао 95 тачдаунова у кариjери, од чега 85 пасом, 8 трчањем и 2 хватањем. Сакупио jе 8672 jарда, а већину пасом – 8313.

Привукао jе пажњу броjних европских тимова, па jе добио понуде из Немачке, Италиjе, Шпаниjе, Пољске, Турске и других држава, али се ипак одлучио за Вепрове.

- Изабрао сам Ваjлд борсе због победничког менталитета и константног осваjања домаћег шампионата у последњих неколико година. Jош jедан велики фактор био jе осећаj, коjи сам стекао у разговорима са тренерима, да jе оваj тим чврсто повезана породица момака коjи играjу jедни за друге, jер мото „сви за jедног, jедан за све“ ствара шампионе. Не могу да дочекам да дођем у Крагуjевац, упознам све момке и кренем са радом – рекао jе Сисон.

Крагуjевчани ће се и ове године такмичити на два фронта, а ЦЕФЛ лига биће jача него икад. Готово сви учесници долазе са листе 20 наjбољих европских клубова, па Шумадинце очекуjу велики изазови.

- Знам више о Вепровима него о фудбалу у Србиjи генерално. Чуо сам да jе оваj спорт у успону, како у Србиjи тако и Европи, и да постоjи неколико конкурентних тимова са коjима ћемо се надметати за титулу. Нема сумње да долазак у клуб као што су Вепрови повлачи са собом и многа очекивања, али о томе ћемо моћи више да кажемо када се окупимо. Сматрам да би требало да играмо сваку утакмицу као да jе финале, jер са таквим приступом и талентом коjи поседуjемо можемо стићи где год пожелимо – закључио jе Сисон.

Џеjк ће се новим саиграчима придружити средином фебруара, а сезона у Србиjи почеће месец дана касниjе.

Tagovi

Komentari (0)