АМЕРИЧКИ ФУДБАЛ: Вепрови дочекуjу Индиjанце

Након убедљиве победе над београдским Вуковима у „вечитом дербиjу“, jедини непоражени српски тим, Крагуjевац Wild Boars, угостиће jедину екипу коjа ове сезоне ниjе осетила укус победе, Инђиjа Индиансе, у суботу од 15 часова, на терену са вештачком травом стадиона „Чика Дача“.

 

DSC_5572 copy.jpg 

Инђиjчани коjи су тренутно последњепласирани у лиги, на први поглед не делуjу као атрактиван противник, али годинама уназад, у дуелима са наjjачим ривалима, показуjу да нису тим за потцењивање. Одласке и пехове са импортима покушали су да надокнаде ангажовањем неколико играча из Sirmium Legionariesa, али и промоциjом талената из омладинске школе, коjа важи за jедну од наjбољих у земљи. Недавно им jе коначно стигао амерички квотербек Наjе Хилман, а уз њега и дефанзивни линиjаш Лоренс Вилиjамс.

- Иако jе екипа Индианса ове године имала jако турбулентну сезону, сматрам да никако ниjе за потцењивање. Индианси су у претходним сезонама знали да буду неугодан противник кога jе пре свега красила добра одбрана, тако да очекуjем добар отпор и овога пута. На старту сезоне имали су проблема са квотербеком, па су на тоj наjважниjоj позициjи играли са домаћим играчем. У међувремену их jе поjачао амерички вођа напада Хилман, али и импорт у дефанзивноj линиjи, па jе сигурно да ће бити знатно опасниjи– сматра Иван Радоjичић, ваjдрисивер Дивљих вепрова.

DSC_5554 copy.jpg

 

Са друге стране, Крагуjевчани су на оба фронта низали само убедљиве триjумфе, па нема сумње да су велики фаворити после победа над турским шампионима, Коч Рамсима (53:36) и наjвећим домаћим ривалима, београдским СББ Вуковима (48:20). У згуснутом распореду, већ предстоjећег викенда очекуjе их и гостовање наjбољем пољском тиму, Wroclaw Panthersima.

- Ми смо одлично отворили сезону и остварили битне победе у дуелима са великим ривалима, како у домаћем шампионату, тако и међународном ЦЕФЛ-у. На ову утакмицу гледамо као на jедан важан и незаобилазан тест пред пут на мегдан Пантерсима из Вроцлава. Позвао бих публику да дође у што већем броjу и подржи нас пред jако битно европско гостовање – закључио jе Радоjичић.

Улаз jе бесплатан.

Tagovi

Komentari (0)