АЛЕКСАНДАР ГОДИЋ И ДРАГАН ОБРАДОВИЋ - ДРЖАВНИ ПРВАЦИ У АЕРОРЕЛИ ЛЕТЕЊУ

Од укупно 12 пилотских посада из осам аеро клубова из Србије, најбољи у генералном пласману на 43. Државном првенству у аерорели летењу су били пилоти АК „Наша Крила“ Параћин – Александар Годић и Драган Обрадовић, који су постали нови државни прваци у аерорели летењу. Такмичење је одржано 11. и 12. септембра на аеродрому Ечка у организацији Аеро клуба „Зрењанин“ у сарадњи са Ваздухопловним савезом Србије.

 slika4.jpg

Поред првопласиране посаде из Параћина, друго место у укупном пласману су освојили пилоти из АК „Сомбор“ – Ненад Станојловић и Ненад Стојановић, а треће место такође параћинска посада у саставу Томислав Шалетић и Никола Наумовић. Пилоти из АК „Наша Крила“ Параћин су освајањем златне и бронзане медаље у генералном пласману доказали своје знање и умеће у општој авијацији, а пилоти из АК „Сомбор“ показали да такође припадају самом врху спортских пилота Србије. Да би остварили најбољи пласман у укупном поретку, пилоти су најпре морали имати што бољи резултат у дисциплинама извиђање, временска тачност и слетање. У дисциплини извиђање прво место су освојили пилоти АК „Трстеник“ – Душан Тодоровић и Стеван Игњатовић, друго место пилоти АК „Сомбор“ – Ненад Станојловић и Ненад Стојановић и треће место пилоти из Параћина – Александар Годић и Драган Обрадовић. У дисциплини временска тачност најбољи су били пилоти клуба домаћина АК „Зрењанин“ – Теодора и Јагош Бановић, другопласирани пилоти из Сомбора – Ненад Станојловић и Ненад Стојановић и трећепласирани такође зрењанински пилоти – Лазар Танасковић и Владан Петровић. У дисциплини слетање најпрецизнији су били пилоти АК „Ваљево“ – Миливоје Петровић и Тодор Наранчић, друго место су освојили Александар Годић и Драган Обрадовић из Параћина и треће место Милош Илић и Срђан Шад из АК „Зрењанин“.

Ово такмичење је обележила одлична организација клуба домаћина, велики број пилотских посада са 24 пилота опште авијације, међу којима поред искуснијих и познатих лица и већи број нових младих лица, учешће једне младе даме пилота, а домаћин АК „Зрењанин“ је дао и три такмичарске посаде које су освојиле три медаље по дисциплинама. Показатељ да за младост нема препреке – и организационо и такмичарски, а такође и „ветар у леђа“ свим младим пилотима да крену стопама својих вршњака, истовремено вођени примером, резултатима и делима старијих и искусних колега.  

Tagovi

Komentari (0)