Акциона камера SIGMAX AT-Q301

Поред опреме за риболов, риболовачких техника и терена за риболов, као и свих вести и новитета у вези са спортским риболовом, бавићемо се и свим осталим што је са тим у вези, па и популарним “геџетима”, као што су акционе камерице, које су последњих година у експанзији и све су квалитетније.

 AT-Q301-akciona-kamera-4.jpg

Све је већи број риболоваца који се одлучују на куповину ових уређаја како би забележили тренутке проведене у природи, крај воде а све је више и оних који се одлучују на отварање Youtube канала и постављању својих видеа на ову платформу за дељење видео садржаја или пак на друштвене мреже, Facebook и Instagram. Биће речи и о видео монтажи, уређивању видео снимака, итд. У последњих неколико година, на тржишту је све више акционих камерица са високим резолуцијама попут рецимо 4К, за свега пар хиљада динара.

 AT-Q301-akciona-kamera-8.jpg

Реално, те камерице једва да испоручују правих 1080p, а слике од наводних 16, 18, 20 и више мегапиксела, као и видео у резолуцији од 4К па и 2К и 1080p, дугују такозваној интерполацији. Слике и видео снимци на оваквим камерицама су мутни, блуровани, уз пуно шума, боје неприродне, разливене, видео “сецка” (мали број фрејмова у секунди), нестабилан је (недостатак електронске стабилизације слике), итд. Међутим, многи код акционих камерица потпуно занемарују звук, и сконцентрисани су на тражење оне која има што већу резолуцију, а о звуку и не размишљају, док га први пут не чују на неком снимку са оваквих камера. Звук на таквим јефтиним камерицама је веома лош, слаб, тих, уз доста шума. SIGMAX AT-Q301 је акциона камера последње генерације, више средње класе која поседује напредни Allwinner v316 процесор и Sony IMX386 сензор слике, као и 173° HD широкоугаони објектив SHARKEYE 6G, што овој камери омогућава да прави видео записе високе резолуције, реалних 4К и 60 фрејмова у секунди али и фотографије до 24 мега пиксела. Само кућиште камере је израђено од квалитетне пластике, као и заштитно, водотпорно кућиште од провидне пластике, које долази са резервним поклопцем (вратанцима), ту је мноштво додатака уз помоћу којих ћете ову камерицу моћи да прикачите на кацигу, качкет, кајш, око руке, итд.

 SIGMAX AT-Q301.jpg

Уобичајених је димензија за акционе камерице новијих генерација и при том је врло лагана. Долази са две батерије у паковању, обе на 1050 mAh, што вам обезбеђује више сати снимања и при максималним резолуцијама. Камера се приликом рада и пуњења батерије не греје, попут конкурената из истог или вишег ценовног ранга. Батерије се пуне прилично брзо и трају доста дуго. Дисплеј има заштитне фолије, и врло је прегледан, јасан и довољно велики да имате представу шта снимате. Поред свега овога камера поседује WiFi, што омогућава повезивање са телефоном или лаптопом, олакшава брзи преглед снимљеног садржаја преко поменутих уређаја али и напредне функције као што су Time-Lapse (убрзан режим протока времена) и Slow-motion (успорено снимање), као и стабилизацију слике EIS.

 poster3.jpg

Хардверски и софтверски гледано, камера поседује елементе какве имају озбиљни светски брендови у вишеструко скупљим моделима. Овај први снимак је начињен са поставкама по дефаулт-у, (4К одн. 3840x2160p, 60 fps) а сам интерфејс камере нуди мноштво подешавања, (контраст, осветљење, оштрина слике итд.) које тек треба испробати. Камера је држана у руци, без икаквих додатака, а због поприлично хладног времена и промрзлих прстију, није баш најстабилнија као да је рецимо, била причвршћена за неки гимбал или селфи штап, али отом потом.

 sigmax-at-q301.jpg

Временски услови на снимку: врло облачан дан, и снимана је природа и објекти у даљини (захтевни услови за било коју камеру). Локација: Смедерево. Ускоро још видео снимака, што напољу у разним условима као и унутра, у затвореном простору. Такође, испробаћемо ову камеру и као фотоапарат, и као видео камеру у свим резолуцијама и поставкама које може да испоручи а биће и видео “ unboxing” где ћете видети шта се све добија у паковању. Као власник више акционих камерица, брендова попут Eken, Denver, Prosto, Gembird, Comicell, Sport, итд. могу рећи да је у односу на своју цену, својим квалитетом она надмашила конкуренте сличних или истих карактеристика.

poster5.jpg

За детаљније информације о овој и осталим камерама и производима бренда SIGMAX, као и вестима и новитетима, посетите њихов сајт на адреси : www.sigmax.rs

Линк видеа :  https://www.youtube.com/watch?v=2E8cf_6DRt8

 

 

Tagovi

Komentari (0)