Академијa 28: Затварање LXIV Мајских сусрета

Колективна такмичарска изложба слика чланова Ликовног клуба Академије 28 под називом LXIV Mајски сусрети завршава се вечерас, 10. јуна. На отварању Мајских сусрета подељене су заслужене награде. 

 

majski_susreti.png

Прву награду за слику „Дрво живота“ освојио је Предраг Недић. Слика „Зовем се зелено“ Љиљане Стевановић оствојила је друго место, које дели са сликом Мирослава Мунижабе под називом „Тескоба“. Трећа награда додељена је Бранки Катанић-Новаковић за слику „Београд“, Надежди Алексић Цици за слику „Тројански коњ“ и Марији Пајић за слику „Пространство“.

У оквиру LXIV Мајских сусрета награде су доделили и представници Књижевног клуба „Сцена Црњански“ на основу пристиглих кратких прича на слободну тему. Добитник прве награде је Слободан Цвитковић из Шида за причу „Чекам да се удрвеним“. Јелена Кујунџић освојила је другу награду за причу „Емпатија“, а трећа награда отишла је у руке Александре Исаковић за причу „Војник и хаос“.

Ликовни клуб „Ђуро Салај“и Књижевни клуб „Сцена Црњански“ део су Пословног система „Ђуро Салај“ а.д. чији је уредник и представник Павле Јовановић. LXIV Мајски сусрети свечано су отворени 8. јуна у Галерији „Академија 28“ у Немањиној 28.

 

 

Tagovi

Komentari (0)