Академија 28: Вече посвећено песнику Бошку Обрадовићу и “Атомском склоништу”

 atomsko skr.jpg

 

трибjут “Атомско скровиште” наступиће у суботу 24. октобра у Клубу “Академиjе 28”, у склопу вечери посвећеноj песнику и свестраном уметнику Бошку Обрадовићу и jедном од наjзначаjниjих рок састава бивше Jугославиjе: “Атомском склоништу”. Почетак концерта Трибjут бенда “Атомско скровиште” заказан jе за 22:00, а улаз на концерт jе слободан.

 

Бошко Обрадовић, рођен jе у Сињу 7. априла 1938. године. Био jе  jугословенски  песник, новинар и редитељ. Писао jе љубавну, ироничну и друштвено ангажовану поезиjу. „Постаjем сам себи друг” и  „Године њежности„ наслови су његових збирки песама. Као песник, Обрадовић jе препознатљив и по своjоj склоности ка политичким, социjалним и антиратним темама. Након што jе поставио позоришни комад “Атомско склониште” (1968), Бошко Обрадовић jе оформио и истоимени рок састав (1976). Први албум “Атомског склоништа”, под називом „Не цвикаj генерациjо“, обjављен jе 1978. године и одмах jе имао значаjан ођек у jавности. Коментари музичких критичара, бар у почетку, били су негативни, а главне замерке односиле су се управо на текстове. Међутим, управо захваљуjући текстовима Бошка Обрадовића “Атомско склониште” успело jе да се издвоjи из мора jугословенских бендова коjи су компоновали музику на текстове љубавне тематике. Први албум “Атомског склоништа” продат jе у више од 16.000 примерака у року од три недеље од дана обjављивања.

 

Трибjут “Атомско скровиште” окупља искусне музичаре, велике фанове и поштоваоце рада “Атомског склоништа”, jедног од наjзначаjних рокенрол састава екс-Jу рок сцене. У Клубу “Академиjе 28” у суботу, 24. октобра, од 22х “Атомско скровиште” ће наступити у следећем саставу: Небоjша Чанковић (гитара, вокал), Владимир Раjчић (бас, вокал), Александар Петровић (бубањ) и Деjан Мркаљ (главни вокал).

 

Места у Клубу “Академиjе 28” могу се резервисати на бр: 011/ 3619-342

Улаз на концерт jе слободан.

 

 

Tagovi

Komentari (0)