8. БУДИ фестивал у знаку онога што децу чини срећним

Свечани програм отварања 8. БУДИ фестивала

  1. маj – 15. jун 2019, Културни центар Панчева

 

Осмо по реду издање Биjенала уметничког дечjег израза у организациjи Културног центра Панчева и Удружења грађана БУДИ биће свечано отворено у среду, 15. маjа и траjаће до 15. jуна. Свечани програм отварања међународног БУДИ фестивала посвећеног дечjем стваралаштву и стваралаштву за децу одржаће се на три локациjе, а гост – домаћин ове године биће Амбасада Израела, земље креативне инспирациjе, што jе инспирисало организаторе манифестациjе да овогодишња тема фестивала буде – Оно што те чини срећним!

 BUDI ilustracija.jpg

Отварањем изложбе под називом Медведи – у част пролећу у среду, 15. маjа у 17 часова у Фоаjеу Културног центра Панчева свечано ће бити обележен почетак фестивала, коjи ће се  наставити у Галериjи савремене уметности од 18 часова где ће наjмлађи посетиоци моћи да уживаjу у неколико изложбених поставки и у лепом музичко – сценском програму. Љубитељи дечjег стваралаштва моћи ће да погледаjу изложбунаграђених радова 8. БУДИ конкурса Оно што те чини срећним, изложбу Водич кроз хипстерски ИзраелАмбасаде Израела, као и дечjу изложба Уметност и душа мира кроз хумор у оквиру ауторског проjекта Мауреен Кусхнер. Свечани програм у Галериjи употпуниће концерт дечjег хора Колибри, и плесна тачка коjу ће извести Нигун Атик – И3из Основне школе Jован Jовановић Змаj.

 

Изложбом илустрациjа Ане Петровић под називом Тони Зец коjа ће бити отворена у 20 сати у Кафе - бару Галериjабиће заокружен програм свечаног отварања фестивала коjи воли децу и њихову креативност.

 

Међународни биjенале уметничког дечjег израза – БУДИ покренут jе 2006. године и представља jединствену манифестациjу у Србиjи и свету. Главни циљеви БУДИ-jа су приближавање уметности и културе деци, превазилажење бариjера старомодних институциjа, охрабривање креативности код наjмлађих, промоциjа и развоj талената код деце у различитим областима креативности, повезивање и упознавање деце с другим културама, као и подршка инклузиjи маргинализованих група деце. У складу са тим, Амбасада Израела нашла се као прави гост овогодишњег издања имаjући у виду савремено стваралаштво за децу у Израелу коjе jе пуно маште, игре и забаве где се деца одгаjаjу да буду самостална и да сама бираjу активности, као и да организуjу време према своjим потребама. Израелци веруjу да jе деци неопходна слобода како би развила своjе вештине, стога су овогодишња сарадња БУДИ фестивала и Амбасаде Израела одличан тим за подршку деци да рашире своjа крила и вину се у свет слободе и маште.

 

Tagovi

Komentari (0)