70 година 204. Ваздухопловне бригаде

Данас је на војном аеродрому Пуковник – пилот Миленко Павловић у Батајници одржана свечаност поводом Дана 204. Ваздухопловне бригаде са овог аеродрома.

 204. Vazduhoplovna brigada.jpg

Чувена 204. Ваздухопловна бригада формирана је на данашњи дан пре 70. година као елитна ваздухопловна формација која баштини традицију чувеног 6. Ловачког пука чији пилоти су бранили небо над Београдом на почетку ИИ Светског рата. Комадант ове бригаде пуковник Бране Крњајић је говорећи пред свечаним стројем подсетио на славну прошлост током свих 7 деценија постојања и истакао да се и данас чине напори да се осавремени овај род војске и укључи и све савремене токове.

Најбољим и најуспешнијим припадницима бригаде уручене су награде и похвале а честитке су упутили министар одбране Александар Вулин и начелник генералштаба Предраг Мојсиловић. Додељене су и дипломе Одељењу мајора Зорана Радосављевића које је уручила сестра овог пилота који је страдао бранећи отаџбину 1999. године.

Обележавају Дана јединице присуствовали су Генерал мајор Душко Жарковић, комадант Ратног ваздухопловства и Против ваздухопловне одбране, бивши командатни јединице, чланови породица погинулих припадника јединице, представници локалних самоуправа са којима јединица сарађује и представници верских заједница.

Tagovi

Komentari (0)