55. МЕЂУНАРОДНA ВЕСЛАЧКA РЕГАТA „VOJVODINA OPEN “ (ПАЛИЋ, 30. JУН – 2. JУЛ 2017)

Internacionalna regata Vojvodina  Open_Logo.jpg

 

 

 

 

Генерална проба за Европско универзитетско првенство

 

Од петка, 30. jуна, до недеље, 2. jула 2017. на jезеру Палић биће одржана 55. Интернационална регата „Воjводина Опен” на коjоj ће се у 400 посада такмичити преко 400 веслача из четири европске земаље – Србиjе, Хрватске, Мађарске и Бугарске

 

На реду jе друга од три епизоде садржаjног и узбудљивог овогодишњег веслачког програма на jезеру Палић. После II Регате Купа Србиjе, одржане почетком овог месеца, Палићко jезеро ће од 30. jуна до 2. jула 2017. бити поприште 55. интернационалне регате „ Vojvodina Open “. Она ће представљати увериру за кулминациjу веслачке сериjе у овом месту надомак Суботице коjа ће уследити кроз две недеље, када ће се одржати Европско универзитетско првенство. На традиционалноj регати „ Vojvodina Open “, коjу организуjе Веслачки клуб Палић уз покровитељство Веслачког савеза Србиjе, Веслачког савеза Воjводине, Покраjинског секретариjата за спорт и омладину Воjводине, Града Суботице, Месне заjеднице Палић и компаниjа „Бирографика МБ“, „ Jaffa & Banini “, „Књаз Милош (Аquа Viva)“, „Гигатрон“, „Монy“, „ Ellzet Certa “ и „Хемотехна, за одличjа у 396 посада бориће се преко 400 веслача и веслачица из четири европске земаље. Поред Србиjе међу 26 клубова коjи ће имати представнике на jезеру Палић биће и такмичари из Хрватске, Мађарске и Бугарске.

– Надамо се да ће и овогодишња регата „Vojvodina Open“ оправдати епитет jедног од наjзначаjниjих и наjjачих веслачких такмичења у региону а и шире. Као и сваке године и ове ће се огледати веслачи и веслачице у свим узрасним категориjама и то у свим веслачким дисциплинама. Припреме за оваj догађаj су одавно завршене и Веслачки клуб Палић потпуно спремно дочекуjе предстоjеће такмичење, а сигурни смо да ће сви учесници бити задовољни свим сегментима организациjе – казао jе генерални секретар Веслачког клуба Палић и jедан од главних организатора овог такмичења Владимир Антић.

По његовим речима предстоjећа регата ће бити и генерална провера за Европско универзитетско првенство на jезеру Палић од 13. до 16. jула.

– Веслачки клуб Палић и Данубиус 1885 су технички организатори Европског универзитетског првенства тако да ћемо на „Vojvodina Open“ имати последњу прилику да у такмичарким условима тестирамо опрему и све остале детаље пред наjвећи континентални скуп студентских чамаца. С тим у вези на „Vojvodina Open“, у своjеврсноj инспекциjи, биће и делегати из Европске универзитетске спортске асосциjациjе. Такође, у оквиру програма „Vojvodina Open“ и ове године ћемо имати трку студентских осмераца, а неке од њих ћемо свакако гледати и кроз две недеље – истакао jе Антић.

У петак, првог дана регате, чиjи су приjатељи Jавно предузеће Палић Лудаш, Парк Палић, Општа болница Суботица, Дом здравља Суботица – Хитна медицинска помоћ, Црвени крст Србиjе – Црвени крст Воjводине, квалификационе трке стратуjу у 17 часова. Дан касниjе финала су у 8,30 часова, а у 16,30 ч почињу квалификациjе за недеља финала. Окршаjи за медаље у недељу, последњег дана регате, почињу, такође, у 8,30 ч.

Београд, 29. jун 2017.                              Прес служба Веслачког савеза Србиjе

 

Фото галерија

Internacionalna regata Vojvodina  Open 2016 (3).jpg
Internacionalna regata Vojvodina  Open 2016 (1).jpg
Internacionalna regata Vojvodina  Open 2016 (2).jpg

Komentari (0)