26 ЗЕМАЉА НА БАДМИНТОН СПЕКТАКЛУ У НОВОМ САДУ

ОД 13. ДО 16. JУНА 2019. НОВИ САД ЋЕ БИТИ ДОМАЋИН SERBIAN U17 & YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2019 КОJИ ЋЕ ОКУПИТИ ВИШЕ ОД 600 УЧЕСНИКА СА ЕВРОПСКОГ И АЗИJСКОГ КОНТИНЕНТА -

 Promo 01.jpg

Нови Сад ће поново бити домаћин наjмасовниjег Европског купа за играче до 17 година и турнира за млађе узрасне категориjе ‘’Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2019’’. У периоду од четвртка до недеље, 13-16. jуна, у Спортском центру ‘’Слана Бара’’ на Клиси окупиће се више од 370 такмичара одн. више од 600 учесника из 26 светских држава: Русиjе, Данске, Немачке, Казахстана, Француске, Израела, Белорусиjе, Турске, Естониjе, Енглеске, Аустриjе, Украjине, Кипра, Jермениjе, Пољске, Словениjе, Летониjе, Словачке, Мађарске, Молдавиjе, Грчке, Хрватске, Бугарске, Македониjе, Румуниjе и Србиjе.

  2018 (1).JPG

На седмом по реду ‘’Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2019’’ надметаће се такмичари узраста до 17, 15, 13, 11 и 9 година. По масовности, квалитету, организациjи и садржаjу, оваj међународни догађаj, коjи носи статус манифестациjе од значаjа за Републике Србиjу, Покраjину и Град Нови Сад, свакако jе међу наjвећим и наjбоље оцењеним догађаjима за млађе узрасне категориjе у Европи. Више стотина такмичара, међу коjима се налазе и броjни осваjачи наjсjаjниjих европских и светских одличjа, приказаће оваj олимпиjски спорт у наjлепшем светлу. Турнир за играче до 17 године jе званичан Европски куп коjи се бодуjе за европске ранг листе. Наши наjбољи jуниори, Сергеj Лукић, Михаjло Томић, Сара Лончар и Анђела Витман, налазе се међу носиоцима и фаворитима за осваjање одличjа у свих пет такмичарских конкуренциjа: мушкарци, жене поjединачно, мушки, женски и мешовити парови. Иначе, српски такмичари у континуитету заузимаjу наjвише позициjе на европским ранг листама уз доминантну броj 1 позициjу у мушким паровима. На турниру за млађе узрасне категориjе, коjи се налази у званичном календару Европске бадминтон конфедерациjе (БЕЦ), а коjи jе и критериjумско такмичење за Европско првенство до 15 година, наjмасовниjа и наjjача конкуренциjа jесте управо у овоj узрасноj категориjи. Млади бадминтонци, узраста до 15, до 13, до 11 и до 9 година, ће наступати у четири конкуренциjе мушких и женских синглова и дублова.

 2018 (2).JPG

Више од 30 српских репрезентативаца ће на турнирима у Новом Саду, коjе организуjе Бадминтон савез Србиjе уз подршку Бадминтон савеза Воjводине и Бадминтон клуба Нови Сад, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србиjе, Покраjинског секретариjата за спорт и омладину, Града Новог Сада, Туристичке организациjе Србиjе и Туристичке организациjе града Новог Сада, наступати и надметати се за нова наjсjаjниjа одличjа. Наjмасовниjе гостуjуће делегациjе чине Турци, Румуни и Словаци.

 2018 (3).jpg

“Међународни бадминтон турнири, коjе Бадминтон савез Србиjе, Бадминтон савез Воjводине и Бадминтон клуб Нови Сад, организуjу у српскоj Атини, постали су своjеврстан бренд. Достићи броj од више од 600 учесника из 26 светских држава говори да се напор и труд коjи годинама улажемо препознаjе и цени. Настоjаћемо да се сви гости, уз домаће учеснике, осећаjу фантастично. Сигуран сам да ће, спектакл коjи припремамо, златним словима исписати нову страницу историjе овог, за нас наjлепшег, олимпиjског спорта. Српски репрезентативци ће имати прилику да на домаћем терену потврде своjу светску класу. Уз истицање изузетне сарадње са Европском бадминтон конфедерациjом, наjсрдачниjе се захваљуjем покровитељима – Министарству омладине и спорта Републике Србиjе, Покраjинском секретариjату за спорт и омладину, Граду Новом Саду, Туристичким организациjама Србиjе и Новог Сада као и приjатељима такмичења – компаниjама Yонеx, Тин шпед, Ледени Квас, Еуробанк, Интегралтецхниц, Златиборац, Минаквуа, Бореас Травел, Сибоаси и Кока Плус, на подршци коjу су пружили организациjи ових сjаjних манифестациjа за млађе узрасне категориjе.”, казао jе председник Управног одбора Бадминтон савеза Србиjе Радомир Jововић.

 

Такмичења почињу у четвртак од 9 часова мечевима по групама на турниру ‘’Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2019’’, на коjима ће се играчи до 9, 11, 13 и 15 година огледати у поjединачним и парским конкуренциjама. Дан касниjе, такође од 9 часова, почињу и окршаjи на ‘’Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2019’’ где ће на програму бити свих пет конкуренциjа укључуjући и мешовите парове. Финални мечеви и свечана церемониjа затварања ће се одржати у недељу, 16. jуна, са почетком у 13 часова.

 

Све информациjе о турниру могу се наћи на интернет порталуwww.serbianyouthinternational.com

 

Београд, 12. jун 2019.                                                                                   Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)