150. извођење Малих брачних злочина

Јубиларно 150. извођење „Малих брачних злочина“ Ерика Емануела Шмита, у режији Филипа Гринвалда, 14. фебруара на Сцени „Раша Плаовић“

poster-min.jpg

Представа „Мали брачни злочини“, по тексту Ерика Емануела Шмита, у режији Филипа Гринвалда, биће изведена 14. фебруара (20,30) на Сцени „Раша Плаовић“, јубиларни 150. пут.

Савремени француски писац Шмит у овој „великој афери живота удвоје” у центар посматрања поставља модерног мушкарца и жену – Жила (Борис Пинговић) и Лиз (Нела Михаиловић), разоткривајући сплет старомодних и савремених елемената њихових емотивних и физичких односа.

8-min.jpg

Заплет комада, (у преводу Станице Лазаревић), настаје у тренутку када Лиз, сазнавши да јој супруг има амнезију, покушава да искористи ту ситуацију тако што настоји да га убеди у нешто што се заправо није ни десило.
 
Према речима редитеља Гринвалда, Шмитови јунаци, давно замрлих страсти, огрезли у баналности свакодневице, суочени са сопственом промашеношћу, међусобно се киње и злостављају у име љубави.

„Дирљиво је, с друге стране, како за том истом љубављу очајнички чезну. Овај комад личи на беспрекорну музичку партитуру, могуће га је увек изнова и изнова откривати. Не даје коначне одговоре. Свака Шмитова истина крије тајну, а та загонетка интригира“, сматра Гринвалд.

Драматург је Жељко Хубач, сценографију је урадио Борис Максимовић, костиме Сара Куртовић, а дизајн звука Владимир Петричевић.

Представа је премијерно изведена 16. априла 2011. године на Сцени „Раша Плаовић“.

На матичној сцени и гостовањима, „Мале брачне злочине“ је видело близу 30.000 гледалаца.

На 20. Међународном фестивалу малих сцена и монодраме, одржаном у децембру 2015. године у Источном Сарајеву, Нела Михаиловић је за улогу Лиз освојила Награда за најбољу глумицу.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)