13. Kуп јадранско-подунавских земаља у мушичарењу 2023.

Извештај  13. Kуп јадранско-подунавских земаља у мушичарењу 2023.г. – река Неретва – место Главатичево – Босна и Херцеговина
IMG-8a6ba0d2c69edd6c47ba4f4512e3e832-V.jpg
 
У предивном окружењу Жупске долине на реци Неретви у месту Главатичево код Коњица Босна и Херцеговина од 09.06.-11.06.2023.године одржан је ХIII Куп јадранско-подунавских земаља у мушичарењу (ЈПК). ЈПК је клупско такмичење најбољих клубова из земаља које припадају јадранско-подунавској регији.
IMG-37426f5d85f300a57de5bf536d9d2c30-V.jpg
 
На овом престижном такмичењу окупило се 54 такмичара из 18 најбољих тимова из шест земаља који су се кроз системе такмичења у својим земљама квалификовали за ово такмичење: четири екипе из Србије као победника прошлог купа, четири екипе домаћина из  Босне и Хервеговине, по три екипе из Словеније, Хрватске и Црне Горе и једна екипа из Северне Македоније.
 
Србију су на ХIII Купу јадранско-подунавских земаља у мушичарењу пресдстављале четири екипе: Екипа ОСР „Смуђ“ из Пожаревца у стандардном саставу Милан Мартић, Владимир Марковић и Александар Мишић, екипа КСР „Но1“ из Ваљева (прошлогодишњи победници) у саставу Димитријевић, Главоњић и Лазић и комбинована екипа МРК „Нера-Млава“ из Беле Цркве, односно Петровца на Млави у саставу Тодоровић, Аксовски и Ивановић и екипа УСР „Барица“ из Инђије у саставу Бребрић, Пастроњевић и Илијевски.
 
Такмичарска стаза на реци Неретви низводно од Галватичева није била најбоље припремљена. Дан перд такмичење извршено је порибљавање стазе поточном пастрмком из узгоја која због недостатка развијених бочних пераја не може да се задржи у брзцима и преливима, већ само у мирнијим вировима којих на овом делу реке нема много, тако да се пре почетка такмичења знало да је стаза неравномерна и да ће за висок пласман бити потребна срећа у жребу добијањем места где се убачена риба могла задржати. Додатну разлику између ових места је правио и повишен водостај реке.
IMG-d588ad28723c72099e066400e513f83f-V.jpg
 
Такмичари ОСР „Смуђ“ Пожареац нису имали среће у жребу и нису добили ни једну позицију која је имала убачене рибе, тако да се морало приступити тражењеу дивље рибе у брзим деловима реке чија је популација јако мала. У овим условима најбоље се снашао најмлађи Александар Мишић који је завршио на 29.позицији у појединачном пласману. Милан Мартић је заузео 44. позицију, а Владимир Марковић је завршио као 52. такмичар.
Екипно такмичари ОСР „Смуђа“ су завршили на 17. позицији што је до сада најслабији пласман наших мушичара на Купу јадраснко подунавских земаља.
 
Куп су освојили мушичари земље домаћина  СРД „Бања Лука“ из Бања Луке,  друго место су заузели сјајни такмичари из СРК „Колашин“ из Црне Горе, а треће место jе припало изврсној подмађеној словеначкој екипи РД „Блед“ из Бледа. Најбоље пласирана екипа из Србије била је комбинована екипа МРК Нера-Млава из Беле цркве која је заузела четврту позицију.
 
Већ наредног викенда 17.06.2023.г. наше мушичаре очекује наставак државног првенства на реци Градац код Ваљева.
 
Хвала Граду Пожаревцу и спонзорима!
 
Мушичар
Александар Мишић

Tagovi

Komentari (0)