12. ЛАГАНИ ТИСКИ СПУСТ, ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА И НОВОКНЕЖЕВАЧКЕ ЛЕГЕНДЕ

Општина Нови Кнежевац организовала је 7. августа традиционалну манифестацију „Лагани тиски спуст“, која је ове године уприличена у склопу „Лета на Тиси 2021“. Спуст је приређен 12.пут. Према речима организатора Дејана Мијатова, у спусту Тисом, од Жуте куће до Ловца, учествовало је шездесетак такмичара (из наше Општине и околине), који су неконвенционалним возилима плутали равничарском реком у дужини од око седам километара.Учесницима је било потребно четири и по, па и више, сата да пређу задату маршруту. Било је битно учествовати и дружити се у добром расположењу, а победника, по правилу, нема. Важно је стићи на циљ.

Спуштање реком је пратила спасилачка екипа, као и медицинари Дома здравља.

Организатори су за учеснике припремили добар гулаш, тако да су такмичари уживали у порцијама гулаша од дивље, или домаће, свиње (по избору), који је мајсторски припремио Слободан Филипов.

Истога дана је Мото клуб „Легион“ из Новог Кнежевца, под покровитељством Општине, организовао хуманитарну акцију „Чепом до осмеха“, коју је посетила и председница Општине Ирена Славковић.

Док је у вечерњим сатима, на тераси Народне библиотеке „Бранислав Нушић“ приређен концерт „Новокнежевачких легенди“, у присуству бројне публике.

LAGANI-TISKI-SPUST-07-08-2021_2.jpg

 

Komentari (0)