100 година фудбала у Старој Пазови

Свечаном вечером у винарији Милановић у Сурдуку отпочело обележавање значајног јубилеја 100 година фудбала у Старој Пазови, односно прославу века постојања фудбалског клуба Јединство.

 FK Jedinstvo.jpg

Дугогодишњи спортски новинар и функционер овог клуба Мацо Бзовски- Базби је подсетио присутне да је први фудбалски клуб у Старој Пазови настао 1919. године оснивањем клуба „Славија“ који ће се након другог светског рата ујединити са клубом „Штефанек“ и настаће данас фудбалској јавности препознатљив клуб „Јединство- Једнота“.

Прослави су присуствовали легендарни играчи и тренери овог клуба а придружли су им се и легенде Црвене Звезде и спона између, њих легендарни Милош Шестић, играч и једног и другог клуба.

Све присутне је угостио Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова који је истакао да је срећан због овог јубилеја јер је и сам у два наврата 80-их година био првотимац овог клуба. Такође, поводом значајног јубилеја председник општине је обећао да ће следеће године Јединство добити нови стадион за наредних сто година.

Tagovi

Komentari (0)